Gemeente Utrecht ruimt bloemenzee 24 Oktoberplein op – Hartvannederland.nl

Gemeente Utrecht ruimt bloemenzee 24 Oktoberplein op - Hartvannederland.nl
Utrecht begonnen met weghalen bloemenzee op plek van aanslag
Alle kaarten, tekeningen en knuffels worden gesorteerd. De spullen worden daarna opgeslagen. Op een later moment wordt in overleg met de nabestaanden besloten wat ermee zal gebeuren.

Vandaag halen we de bloemen op het 24 Oktoberplein weg. We sluiten een periode af. Vergeten zullen we niet. Nooit. Dank voor uw kalmte, betrokkenheid en troostende woorden. We zijn er voor elkaar. We zijn Utrecht.

De bloemenzee op het 24 Oktoberplein wordt opgeruimd. Op het plein legden mensen massaal bloemen, knuffelbeesten, kaarten, tekeningen en kaarsen neer na de aanslag in een tram op 18 maart.

Bloemen tramaanslag Utrecht worden weggehaald | Binnenland

UTRECHT – De gemeente Utrecht ruimt dinsdag de bloemen, knuffels, kaarten en tekeningen op die mensen op het 24 Oktoberplein in de stad neerlegden nadat daar een aanslag in een tram was geweest.

De bloemenzee op het 24 Oktoberplein wordt opgeruimd. Op het plein legden mensen massaal bloemen, knuffelbeesten, kaarten, tekeningen en kaarsen neer na de aanslag in een tram op 18 maart.

Gemeentemedewerkers zoeken de spullen ter plekke uit, later wordt met nabestaanden van de slachtoffers besloten wat ermee gebeurt. Van de bloemen wordt in ieder geval compost gemaakt. Op de herdenkingsplek zelf worden planten geplant in rood/wit, de kleuren van Utrecht.

De aanslag, waarbij de 37-jarige schutter Gökmen T. in een tram begon te schieten, heeft vier levens geëist.

Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

utrechttramaanslag1 uur geleden in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S05 apr.Bewuste aanrijding op A4: Hij wil me dood hebben!08 apr.Moedige actie supermoeder gaat viral09:21Ex-vriendin crasht bruiloft in trouwjurk07:14Gewapende dief krijgt hamer in zn nekGerelateerde artikelen07 apr.BinnenlandAls mensen elkaar eens wat meer zouden gunnen…05 apr.BinnenlandGökmen T. radicaliseerde in de gevangenis04 apr.BinnenlandVoorarrest Gökmen T. met 90 dagen verlengd04 apr.BinnenlandBloemenzee Utrecht wordt opgeruimd04 apr.BinnenlandRaadkamer beslist over voorarrest Gökmen T.03 apr.BinnenlandVerdenking: Gökmen T. wilde bevolking vrees aanjagenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.