Rood-witte geraniums geplant op plek bloemenzee in Utrecht – Hartvannederland.nl

Rood-witte geraniums geplant op plek bloemenzee in Utrecht - Hartvannederland.nl
Utrecht begonnen met weghalen bloemenzee op plek van aanslag
Alle kaarten, tekeningen en knuffels worden gesorteerd. De spullen worden daarna opgeslagen. Op een later moment wordt in overleg met de nabestaanden besloten wat ermee zal gebeuren.

Op het 24 Oktoberplein komen daarna vaste planten met rode en witte bloemen te staan, de kleuren van de Utrechtse vlag.

De bloemenzee op het 24 Oktoberplein wordt opgeruimd. Op het plein legden mensen massaal bloemen, knuffelbeesten, kaarten, tekeningen en kaarsen neer na de aanslag in een tram op 18 maart.

UTRECHT – De gemeente Utrecht heeft dinsdag de tienduizenden bloemen, tekeningen en kaarsen op de gedenkplek bij het 24 Oktoberplein weggehaald. Direct erna heeft de gemeente rode met witte geraniums, de stadskleuren, geplant.

De bloemenzee op het 24 Oktoberplein wordt opgeruimd. Op het plein legden mensen massaal bloemen, knuffelbeesten, kaarten, tekeningen en kaarsen neer na de aanslag in een tram op 18 maart.

Gemeentewerkers en enkele politiemensen hielden voorafgaand een minuut stilte bij de bloemenzee die ontstond na de dodelijke tramaanslag. De bloemen worden gecomposteerd. Over wat er met de andere spullen gaat gebeuren, beslissen de nabestaanden later. Ze worden eerst opgeslagen.

,,Wij sluiten een periode af. Vergeten zullen we niet. Nooit. Dank voor uw kalmte, betrokkenheid en troostende woorden. We zijn er voor elkaar. We zijn Utrecht” , zei burgemeester Jan van Zanen in een videoboodschap.

Er gaan geluiden om bij de plek waar Gökmen T. enkele weken geleden de aanslag pleegde een monument te plaatsen. Voor de gemeente is het nog te vroeg om hierover te beslissen. Ze wil hierop later terugkomen.

Bij de schietpartij op 18 maart werden drie mensen doodgeschoten en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog.

Dagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

utrechttramaanslagUpdated Vandaag, 14:33Vandaag, 11:22 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S18:00Man ontdekt slim trucje bij McDonalds (en eet gratis)09:21Ex-vriendin crasht bruiloft in trouwjurk12:48Efteling buigt voor cola-klagers07:14Gewapende dief krijgt hamer in zn nekGerelateerde artikelen07 apr.BinnenlandAls mensen elkaar eens wat meer zouden gunnen…05 apr.BinnenlandGökmen T. radicaliseerde in de gevangenis04 apr.BinnenlandVoorarrest Gökmen T. met 90 dagen verlengd04 apr.BinnenlandBloemenzee Utrecht wordt opgeruimd04 apr.BinnenlandRaadkamer beslist over voorarrest Gökmen T.03 apr.BinnenlandVerdenking: Gökmen T. wilde bevolking vrees aanjagenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.