LIVEBLOG | Vitesse voor zespuntenwedstrijd in Utrecht – Omroep Gelderland

LIVEBLOG | Vitesse voor \zespuntenwedstrijd\ in Utrecht - Omroep Gelderland
FC Utrecht en Vitesse stellen teleur in saaie subtopper
80: GOAL! Daar is de goal, de 0-1 van Jake Clarke-Salter. Hij kopt via de onderkant van de lat raak na een schitterende vrije trap van Ødegaard.

67: Net zoals in de eerste helft heeft Ødegaard weer een goede vrije trap in huis. En weer is het Jensen die de bal keert.

FC Utrecht-Vitesse eindigt door ingrijpen VAR in doelpuntloos gelijkspel

58: Ødegaard is weer een van de beteren aan Vitesse-zijde, maar ook de Noor kan niet echt het spel maken vandaag. 

Utrecht had in de eerste helft geen enkel schot op doel gelost en ook na rust kwam de meeste dreiging van Vitesse, al leverde dat niet direct grote kansen op. De bezoekers probeerden het vooral van afstand, maar pogingen van Alexander Büttner (over), Bryan Linssen (naast en over) en Ødegaard (redding Jensen) waren niet doeltreffend.

54: Serero maakt een heel nuttige overtreding anders kon Bahebeck namens Utrecht een vrije doortocht maken naar de 1-0. De Zuid-Afrikaan ontvangt wel een gele kaart.

Nadat Willem Janssen namens FC Utrecht al gevaarlijk was geworden met een kopbal uit een corner (net over), leken de Domstedelingen na twintig minuten alsnog op voorsprong te komen. Sander van de Streek schoot binnen nadat hij de bal gelukkig in zijn voeten had gekregen, maar de VAR keurde zijn treffer af wegens buitenspel.

37: Het wordt steviger. Al een derde duel op rij waar Higler in moet grijpen. Hij geeft nu een gele kaart aan een Utrechter voor een overtreding op Serero.

De kansen waren verder schaars in Stadion Galgenwaard, waar de twee ploegen vooral aftastten. Het meeste gevaar bij Vitesse kwam van Martin Ødegaard en die was na ruim een half uur ook dicht bij de 1-0. Zijn vrije trap was hard en in de hoek, maar Jensen kreeg er zijn vingertoppen nog tegenaan.

34: Een vrije trap van Martin Ødegaard wordt schitterend uit het doel getikt door Jensen. Daar stond Vitesse bijna op voorsprong.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Vitesse en daar mochten de Arnhemmers Rico Strieder dankbaar voor zijn. De middenvelder van Utrecht verspeelde de bal door geklungel in zijn eigen strafschopgebied, maar het daaropvolgende schot van Thomas Buitink werd gekeerd door David Jensen.

28: Clarke-Salter gaat neer en lijkt even aangeslagen. Maar hij lijkt niet veel later ook weer verder te kunnen.

FC Utrecht verzuimde zich te revancheren voor de blamage van vorige week tegen ADO Den Haag (5-0), maar staat met 47 punten nog altijd op de vijfde plek. De nummers vier tot en met zeven mogen aan het einde van het seizoen meedoen aan de play-offs voor Europees voetbal.

19: GOAL! Daar is uit het niets ineens de 1-0 voor FC Utrecht. Van de Streek ontsnapt aan buitenspel en wurmt zich langs de verdedigers. Hij schiet de 1-0 binnen.

In de slotfase leek Vitesse alsnog loon naar werken te krijgen in Utrecht. Clarke-Salter kopte de bal uit een vrije trap van Ødegaard via de onderkant van de lat binnen, maar de VAR besloot het winnende doelpunt na lang beraad af te keuren wegens buitenspel.

14: Voorlopig is Yarovinsky een stuk rustiger langs de lijn dan wat zijn landgenoot Slutskiy normaal is.

8: Buitink is daar ineens met de kans. Hij verovert de bal van Letschert en schiet ineens op goal. Keeper Jensen tikt de bal nog wel naast.

De 0-0 bij FC Utrecht betekende al het vierde gelijkspel op rij en de elfde remise dit seizoen voor Vitesse. De Arnhemmers, die op 2 maart voor de laatste keer een wedstrijd wonnen, blijven op de zevende plek steken met 44 punten.

16.45 uur: Een ludiek spandoek in het uitvak van Vitesse tegen scheidsrechter Gözübüyük die vorige week de woede van heel Vitesse op zijn hals haalde.

16.30 uur: Nog een kwartier opwarmen en dan begint de belangrijke wedstrijd voor Vitesse hier in Utrecht.

16.25 uur: Vitesse-verdediger Maikel van der Werff bekijkt de wedstrijd dus vanaf de tribune vandaag. Hij weet als geen ander dat FC Utrecht-Vitesse vorig seizoen gemixte gevoelens oproept. In de competitie werd met 5-1 verloren. In de finale van de play-offs werd hier met 1-2 gewonnen.

16.20 uur: Remko Pasveer was vorige week de grote uitblinker in de thuiswedstrijd tegen PSV. Kan hij vandaag weer uitblinken? Vorig jaar ging de keeper hier meerdere keren in de fout en verloor hij in deze wedstrijd zijn basisplaats.

16.15 uur: Een van de Berezutski-broers is doorgeschoven naar de bank. Hij staat namelijk samen met Utrecht-assistent Zjelko Petrovic en Oleg Yarovinsky te praten.

16.10 uur: Assistent-trainer Oleg Yarovinsky neemt de honeurs waar vandaag omdat Slutskiy geschorst is. De Rus hoopt dat hij maar één wedstrijd hoofdcoach hoeft te zijn, zo zei hij vrijdag bij het Omroep Gelderland-programma De Week van Gelderland.

16.05 uur: Niet alleen Slutskiy is geschorst. Tijdens de wedstrijd tegen PSV pakte Maikel van der Werff een rode kaart. Hij speelt dus ook niet. Doekhi vervangt hem.

Opstelling: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Bero, Büttner; Linssen en Buitink.

16.00 uur: Vitesse zal het vandaag in ieder geval zonder trainer Leonid Slutskiy moeten stellen. De coach is geschorst na zijn uitspraken over Serdar Gözübüyük. 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.