Chaos in Utrecht: duizenden marathonlopers verkeerde kant op gestuurd – RTL Nieuws

Chaos in Utrecht: duizenden marathonlopers verkeerde kant op gestuurd - RTL Nieuws
1800 lopers Utrecht Marathon verkeerde kant op gestuurd door wegwijzer
Een bizarre fout: duizenden hardlopers zijn bij de marathon in Utrecht de verkeerde kant op gestuurd. De renners lopen tussen het verkeer, in plaats van langs de afgezette route.

De lopers van de kwart marathon werden over het parcours van de halve marathon geleid en daardoor ging het mis, laat Sigrid van der Toorn van organisator Golazo Sports weten. “Ze hebben een extra lus van 5 kilometer gelopen.”

Het gaat om alle deelnemers van de kwart marathon. Zij kwamen op het parcours van de halve marathon terecht. Het ging volgens DUIC mis rondom de Croeselaan, Balijelaan en de Vondellaan. Een verkeersregelaar stuurde de deelnemers de verkeerde kant op. Dat leverde chaotische taferelen op.

Chaos bij Utrecht Marathon, deelnemers lopen massaal verkeerde kant op

Op sociale media regent het verbaasde berichten. “Wow, wat is dit bizar! Halve Marathon Utrecht komt langs ons huis, maar dit is niet de route!”, schrijft Miriam op Twitter. “Gevolg: fietsers, automobilisten en bussen in de knel. Op het kruispunt loopt het verkeer vast. Wat ging hier mis?”

Op sociale media zijn beelden te zien van deelnemers die lopen tussen verkeersdeelnemers op de Bleekstraat, terwijl die straat geen onderdeel van de route is. De route hoort over de Westerkade te lopen.

Ook waterpunten langs de route zaten zonder lopers. Bij het waterpunt van de 10 kilometer werd er daarom maar een bekertje water aan een toeschouwer uitgedeeld.

Toen Golazo Sports achter de fout kwam, heeft de organisator de lopers teruggebracht naar het parcours, maar die hadden toen al extra kilometers in de benen. Daarnaast zijn er bussen ingezet voor uitvallers. De organisatie van de Utrechtse marathon is voor het eerst in handen van Golazo.

Ook lopen deelnemers in tegengestelde richtingen. Het ruim 10 kilometer lange parcours van de kwart marathon was door de fout vrijwel verlaten.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De organisatie laat weten de situatie te betreuren en biedt excuses aan. Golazo Sports zoekt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren.