Deelnemers Utrecht Marathon krijgen vergoeding voor mislukte wedstrijd – AD.nl

Deelnemers Utrecht Marathon krijgen vergoeding voor mislukte wedstrijd - AD.nl
Uitslag kwart marathon Utrecht ongeldig na verkeerde kant opsturen lopers
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De deelnemers die verkeerd liepen, kwamen vervolgens op het parcours van de halve marathon terecht, laat de organisatie op haar website weten. De lopers werden uiteindelijk via een alternatieve route veilig naar de finish geleid.

Het ging volgens DUIC mis rondom de Croeselaan, Balijelaan en de Vondellaan. Een verkeersregelaar stuurde de deelnemers de verkeerde kant op. Dat leverde chaotische taferelen op.

Op sociale media waren beelden te zien van deelnemers die liepen tussen verkeersdeelnemers op de Bleekstraat, terwijl die straat geen onderdeel van de route is. De route hoort over de Westerkade te lopen. Ook liepen deelnemers in tegengestelde richtingen. Het ruim 10 kilometer lange parcours van de kwart marathon was door de fout vrijwel verlaten.

Beeld Twitter Steven Oostervelt Er zijn tijdens de Utrecht Marathon meerdere fouten gemaakt. Daardoor liepen de hardlopers de verkeerde route en kwamen ze tussen het gewone verkeer terecht. Het is voor de organisatie maandagochtend nog niet duidelijk op welke plekken het allemaal fout is gegaan. Er zijn tijdens de Utrecht Marathon meerdere fouten gemaakt. Daardoor liepen de hardlopers de verkeerde route en kwamen ze tussen het gewone verkeer terecht. Het is voor de organisatie maandagochtend nog niet duidelijk op welke plekken het allemaal fout is gegaan.

De organisatie heeft laten weten de situatie te betreuren en biedt excuses aan. Golazo Sports zoekt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren.