Verdachte noemt doodsteken van studente in Utrecht noodweer – NU.nl

Verdachte noemt doodsteken van studente in Utrecht \noodweer\ - NU.nl
Verdachte moord studente Laura ging door het lint
De man drong op 11 juli 2018 de woning van zijn ex-vriendin Korsman binnen. De 32-jarige M. verklaarde dat er in de kamer van het slachtoffer een ruzie tussen hen is ontstaan.

Korsman zou een mes hebben gepakt vanachter de bank waarop de twee zaten. “Het mes kwam levensgevaarlijk op mij af”, aldus de verdachte. “Door de worsteling is het mes tot twee keer toe door haar eigen toedoen in haar lichaam gekomen.”

StalkingM. was de ex van Laura. Hij zou het einde van de relatie niet hebben kunnen accepteren. Hij liet haar niet met rust. Laura kreeg een alarmknop zodat ze de politie kon waarschuwen als hij in haar buurt kwam. De verdachte gaf in de rechtbank aan dat hij haar gestalkt heeft. Laura deed ook aangifte van stalking. Behalve van moord, verdenkt het Openbaar Ministerie M. ook van stalking.

Verdachte van moord op Laura Korsman (24) hoort celstraf van 18 jaar tegen zich eisen

Daarna zou M. het mes hebben afgepakt en haar in een soort van roes hebben doodgestoken. Op de vraag van de voorzitter van de rechtbank of dit uit noodweer was, antwoordde de verdachte: “Jazeker”.

Door het lint gegaanDe ex-vriend van Laura Korsman uit Werkendam, Zamir M., heeft in de rechtbank in Utrecht verklaard dat hij ‘volkomen door het lint’ is gegaan tijdens de confrontatie met Laura op 11 juli vorig jaar in haar studentenwoning in Utrecht. Laura zou M. met een mes hebben bedreigd, waarna M. verwoestend zou hebben uitgehaald, met fatale gevolgen.

De rechtbank had veel moeite om het verhaal van de verdachte te geloven. Zo zou niemand van de huisgenoten van Korsman het betreffende mes ooit hebben gezien.

Slagaderlijke bloedingEr kwam een worsteling en Laura zou zichzelf per ongeluk twee keer hebben gestoken, met een slagaderlijke bloeding tot gevolg. Volgens de politie blijkt echter uit onderzoek van het lichaam dat het slachtoffer zich niet heeft verzet en dat zij door de messteken is overvallen. Een huisgenoot hoorde ook niets van een ruzie of worsteling.

De politie constateerde na onderzoek juist dat de vrouw niet in staat is geweest zichzelf te verweren. M. wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

De verklaring van M. stuit op ongeloof bij de rechtbank in Utrecht. Volgens de 32-jarige verdachte drong hij tijdens de bewuste nacht onder invloed van drugs de studentenwoning van Laura binnen. Tijdens een gesprek in haar kamer ontstond ruzie, waarbij de Brabantse volgens hem een mes heeft getrokken.

M. zegt in juli vorig jaar de studentenwoning van Korsman te zijn binnengedrongen via het huis van de buren. Hij wachtte daarna drie uur op het balkon van de vrouw totdat ze thuis was.

De verdachte antwoordde in eerste instantie zeer omslachtig op de vragen van de voorzitter van de rechtbank. “Er waren twee personen en er is iets gebeurd”, zei hij. “Het is compleet uit de hand gelopen en ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd.”

Volgens M. was hij op de dag van de dood van Korsman onder invloed van drugs en was hij aan hallucineren. Hij was op een feest in de Melkweg in Amsterdam geweest.

Laura en M. kenden elkaar van het stappen. De verdachte was dj en is bekend in het uitgaansleven. Laura groeide op in Werkendam. Ze verhuisde naar Utrecht voor haar studie Verpleegkunde.

M. heeft het slachtoffer langdurig gestalkt, waarbij hij zich ook voordeed als anderen. Deze verdenking bekende hij door te zeggen dat hij haar heeft “lastiggevallen”. De vrouw werd dusdanig lastiggevallen dat ze van de politie een alarmknop kreeg en M. een gebiedsverbod werd opgelegd. Volgens de rechtbank leek het gedrag van de man “obsessief”.

Zo deed M. het voorkomen een ernstig auto-ongeluk te hebben gehad en reed hij in een rolstoel met een zelf omgelegde mitella het UMC Utrecht, de werkplek van Korsman, binnen. De man werd door personeel het gebouw uitgezet.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De nabestaanden van Korsman waren dinsdag aanwezig in de rechtbank. Haar ouders volgden de zitting via een videoverbinding.

Utrecht – Zamir M., verdacht van de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman, heeft verklaard dat hij volkomen door het lint is gegaan tijdens de confrontatie met Korsman op 11 juli, in haar woning. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de 32-jarige man achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

LIVE – Verslaggever Chris Ververs is bij de rechtszaak aanwezig. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

Korsman zou Zamir M. met een mes hebben bedreigd, waarna M. (32) verwoestend zou hebben uitgehaald om zich het vege lijf te redden. Zijn verklaring stuit op ongeloof bij de rechtbank in Utrecht, waar M. dinsdag terechtstaat. Ook het OM gelooft niets van die verklaring. Volgens de officier van justitie heeft M. de vrouw direct aangevallen, mogelijk zelfs van achteren.

Volgens M. is hij tijdens de bewuste nacht, zwaar onder invloed van drugs, de studentenwoning van Korsman aan de Borsboomstraat binnengedrongen. Tijdens een gesprek in haar kamer ontstond ruzie, waarbij Korsman een mes zou hebben getrokken. In de daaropvolgende worsteling zou Korsman zichzelf per ongeluk twee keer hebben gestoken, met een slagaderlijke bloeding tot gevolg.

Bij de rechtbank in Utrecht wordt dinsdag de moord op de 24-jarige studente geneeskunde Laura Korsman behandeld. Verdachte is haar ex-vriendje Zamir A. – alias dj Sammy G. Hij zou haar op 11 juli in haar studentenhuis aan de Utrechtse Bosboomstraat hebben doodgestoken.

Tijdens een eerdere zitting zei A. zich niet te herinneren wat zich heeft afgespeeld en of hij degene was die haar doodstak. Het OM is daar wél van overtuigd, volgens justitie kon Zamir A. het niet verkroppen dat Laura hun relatie beëindigde.

Het resulteerde in steeds heftiger gedrag van A. Zo zou hij haar hebben gestalkt, appte haar voortdurend, stond dan weer met een bosje bloemen voor haar deur, stak haar banden lek en drong zelfs haar woning binnen.

Daarop kreeg A. al een contact- en locatieverbod. Laura kreeg zelfs een alarmknop waarmee ze in noodgevallen de politie kon alarmeren. Dat bleek vergeefs.

De verdachte zou eerder zelf vastgehouden zijn door leden van broederschap Catervarius. Daarbij werd hij ernstig mishandeld omdat hij de mannen nog 50 euro verschuldigd was. Zo kreeg hij een pistool op zijn hoofd, werd op zijn knieën geslagen en moest hij urine drinken.