Chaos op A2 na ongeluk, snelweg tussen Amsterdam en Utrecht helemaal afgesloten – AD.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid kon om 5.00 uur niet zeggen wat er exact was gebeurd en hoeveel mensen gewond zijn geraakt. De politie geeft in de loop van de ochtend een nadere toelichting op het ongeval.

De snelweg was tussen knooppunt Holendrecht en Abcoude sinds dinsdagavond 22.00 afgesloten vanwege een ongeluk met meerdere voertuigen. Een automobilist die bij een achtervolging aan de politie wist te ontkomen, was daar betrokken bij een ongeluk, waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. De weg was sindsdien dicht voor hulpverlening en onderzoek.

Het verkeer werd urenlang omgeleid. Automobilisten moesten volgens Rijkswaterstaat vanaf knooppunt Amstel omrijden via de A10, A1 en A27.

Op fotos was te zien dat er meerdere politieautos en ambulances aanwezig waren. Ook is er een traumahelikopter ingezet. Rijkswaterstaat sprak van een ongeorganiseerde chaos op de weg.

De politie liet dinsdagavond weten dat een auto wist te ontkomen aan een politieachtervolging. Later is de automobilist tot stilstand gekomen door een ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.

Abcoude – Rijkswaterstaat heeft de A2 bij Abcoude na urenlange afsluiting weer vrijgegeven. Sinds 05.00 uur is de snelweg van Amsterdam richting Utrecht weer open.

Een ongeorganiseerde chaos op de #A2 Amsterdam ➡ Utrecht. Vanaf Holendrecht is heel de weg afgesloten. Volg vanaf knooppunt Amstel de omleiding A10, A1, A27.

Alle vijf rijbanen richting Utrecht waren dicht vanaf knooppunt Holendrecht voor hulpverlening en om onderzoek te doen.