In weekend geen treinen Utrecht-Den Bosch – Hartvannederland.nl

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De NS verwacht volgende maand een recordaantal van 36,7 miljoen reizigers. September is altijd de drukste maand van het jaar op het spoor: forensen gaan na de vakantie weer naar het werk en jongeren beginnen aan het studiejaar.

De NS neemt diverse maatregelen. Zo worden tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam – Amsterdam en Den Haag – Eindhoven enkele treinen verlengd met tweehonderd extra zitplaatsen. Op andere belangrijke trajecten wordt al met de maximale lengte gereden. De perrons zijn te kort voor langere treinen. De NS heeft daarom ProRail gevraagd de perrons te laten verlengen op negen stations.

Vorig jaar vervoerde de NS 35 miljoen reizigers in september. De verwachting van de NS is dit jaar hoger dan die van vorig jaar omdat in zn algemeenheid bij aanhoudende economische groei meer mensen op pad zijn.

De NS neemt diverse maatregelen. Zo worden tussen Den Haag en Leiden, Rotterdam – Amsterdam en Den Haag – Eindhoven enkele treinen verlengd met 200 extra zitplaatsen. Op andere belangrijke trajecten wordt al met de maximale lengte gereden. De perrons zijn te kort voor langere treinen. De NS heeft daarom ProRail gevraagd op negen stations de perrons te laten verlengen.

De verwachting van de NS is dit jaar hoger dan die van vorig jaar omdat “in zn algemeenheid bij aanhoudende economische groei meer mensen op pad zijn”. Ook speelt het volgens de zegsman een rol dat het door files aantrekkelijker wordt om de trein te nemen.

Vooral in het drukste uur, tussen 7.30 uur en 8.30 uur, kunnen reizigers hinder hebben van drukte, waarschuwt de NS. De meeste spitshinder zullen mensen ondervinden op deze vijf trajecten:

In de huidige prognoses van het Rijk werd erop gerekend dat het spoorplafond pas in 2030 zou worden bereikt. Volgens de NS gebeurt dat echter al in 2027, en mogelijk zelfs al in 2025 als de trend van de eerste helft van dit jaar zich doorzet.

Een paar weken geleden bleek dat in de eerste helft van dit jaar het aantal gereisde treinkilometers met 4,6 procent harder groeide dan gedacht, waardoor de grenzen van de groei van het treinverkeer jaren eerder worden bereikt dan berekend. In de huidige prognoses van het Rijk werd erop gerekend dat het spoorplafond pas in 2030 zou worden bereikt. Volgens de NS gebeurt dat echter al in 2027, en mogelijk zelfs al in 2025 als de trend van de eerste helft van dit jaar zich doorzet.