Heerenveen morele verliezer na gemiste pingel tegen Utrecht: 1-1 – Sportnieuws.nl

Heerenveen morele verliezer na gemiste pingel tegen Utrecht: 1-1 - Sportnieuws.nl
FC Utrecht-doelman Paes staat eerste thuiszege Heerenveen in de weg
Utrecht kwam in de achttiende minuut op voorsprong dankzij Gyrano Kerk, die met een fraai wippertje zijn derde competitietreffer van het seizoen maakte. De Nigeriaan Chidera Ejuke maakte na een half uur gelijk met een tegendraadse inzet.

In de slotfase van de overwegend gelijkopgaande wedstrijd leek Heerenveen – dat wel een licht overwicht had – de overwinning te pakken, maar Odgaard zag zijn strafschop gekeerd worden door keeper Maarten Paes.

Gefrustreerde Odgaard verzuimt Heerenveen aan eerste thuiszege te helpen

De deze zomer aangetrokken Deense spits kent vooralsnog een moeizaam seizoen. Dat hij op twee goals bleef steken, frustreerde hem zichtbaar, want hij werd vlak na zijn misser gewisseld en zocht woedend de catacomben op.

Heerenveen won alleen de openingswedstrijd van het seizoen (het werd 0-4 bij Heracles Almelo) en bleef vervolgens zonder zege tegen Feyenoord, FC Emmen, FC Twente, Fortuna Sittard, Ajax en dus FC Utrecht. De ploeg van coach Johnny Jansen staat met zeven punten voorlopig twaalfde.

Het Utrecht van trainer John van den Brom kent een wisselvallige start. Na zeven wedstrijden staat de teller op elf punten, waarmee voorlopig de zesde plaats wordt bezet in de Eredivisie. De laatste vijf duels leverden slechts één overwinning op.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.