Inhoudelijke behandeling schietpartij Utrecht begin maart 2020 – De Rechtspraak

Inhoudelijke behandeling schietpartij Utrecht begin maart 2020 - De Rechtspraak
Rechtbank overweegt procesbewaker omdat Gökmen T. advocaat weigert
De strafzaak tegen een 38-jarige man die wordt verdacht van de schietpartij met een terroristisch oogmerk wordt begin maart volgend jaar inhoudelijk behandeld. Dat is vandaag besloten tijdens een tweede voorbereidende, zogenoemde pro-formazitting. De rechtbank Midden-Nederland zal de zaak op 2, 3, 5 en 6 maart 2020 inhoudelijk behandelen.

Maandag zal de rechtbank van Utrecht weer in het teken staan van de tramaanslag in Utrecht. Daar zal namelijk de tweede pro-formazitting gehouden worden voor deze zaak. De hoofdverdachte Gökmen T. staat terecht voor het op 18 maart doodschieten van vier mensen in een tram bij het Utrechtse 24 Oktoberplein. T. zelf zal vandaag niet aanwezig zijn bij deze zitting. Eerder liet de rechtbank weten geen aanleiding te zien om hem te verplichten bij de tweede zitting aanwezig te zijn. Over deze zaak gaan we in gesprek met rechtbankverslaggever Joris Peters.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.