Stikstof-uitspraak bedreigt mogelijk start Vuelta Utrecht – Wielerflits

Stikstof-uitspraak bedreigt mogelijk start Vuelta Utrecht - Wielerflits
Start Vuelta in Utrecht bedreigd door stikstofuitspraak, Nederlandse organisatie maakt zich geen zorgen
De stikstofuitspraak van de Raad van State zou mogelijk gevolgen kunnen hebben voor de start van de Vuelta a España volgend jaar. RTV Utrecht schrijft dat volgens de provincie de drieweekse wielerronde een van de projecten is die last kan hebben van de ambitie om minder stikstof uit te stoten. De organisatie maakt zich echter nog geen al te grote zorgen.

De Gran Salida staat op een lijst van Utrechtse projecten die last kunnen krijgen van de uitspraak van de Raad van State. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot stelde de lijst op om de landelijke politiek een idee te geven wat de gevolgen van de uitspraak kunnen zijn. Een formele status heeft de lijst projecten echter niet: “We zijn momenteel in afwachting van nieuwe richtlijnen vanuit het Rijk om te bepalen welk effect er daadwerkelijk is voor het wielerevenement.”

La Vuelta Holanda bezigt dezelfde teksten in gesprek met het AD: “De verwachting is dat de stikstofuitspraken geen invloed hebben op de start van de Vuelta in Nederland, maar omwille van zorgvuldigheid is het sportevenement in de lijst opgenomen. We zijn momenteel in afwachting van nieuwe richtlijnen en beleid vanuit de rijksoverheid om definitief vast te kunnen stellen dat de uitspraken geen effect hebben op het wielerevenement in Utrecht,” zegt woordvoerder Annelieke Dijkstra.

Volgens de plannen vertrekt de Vuelta op 14 augustus met een ploegentijdrit in de Domstad. Een dag later augustus vertrekt het peloton vanuit Den Bosch om via de Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort bij de finish op De Uithof uit te kijken. Op 16 augustus wordt Breda-Breda als laatste Nederlandse etappe verreden.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.