PSV keihard op scherp gezet in Utrecht | Voetbal – Telegraaf.nl

PSV keihard op scherp gezet in Utrecht | Voetbal - Telegraaf.nl
Van Bommel neemt ervaren Viergever en Hendrix rode kaarten kwalijk
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

36 PSV-trainer Mark van Bommel neemt het Nick Viergever en Jorrit Hendrix kwalijk dat ze zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht rood kregen. Met negen tegen elf kon PSV weinig meer inbrengen tegen de Utrechters, die van 1-0 uitliepen naar een 3-0-overwinning.

Als de middenvelder hoort dat de rode kaart wel degelijk terecht was bindt hij enigszins in. “Jullie kunnen het op de beelden zien, dus dan zal het wel zo zijn. Wij ervaren het anders op het veld, ook bij de tweede rode kaart (voor Jorrit Hendrix, red.), maar als jullie het zeggen zal het wel. De beelden zullen voor zich spreken en die gaan we nog wel bekijken.”

“We gaven de wedstrijd zelf weg door twee domme rode kaarten”, zei Van Bommel na afloop in Stadion Galgenwaard tegen FOX Sports.

Nadat Viergever een schot van Sander van de Streek dusdanig van richting veranderde dat keeper Jeroen Zoet kansloos was (1-0) pakte de PSV-verdediger rood na een harde tackle op Bart Ramselaar. “Hoe ik dat beleef is dat hij vol voor de bal gaat”, legt Rosario uit voor de camera van FOX Sports. “Hij was wel te laat, maar ik zie dat hij voor de bal gaat.”

Zowel Viergever (68e minuut) als Hendrix (75e minuut) kreeg rood na een harde tackle én na inmenging van de VAR. Scheidsrechter Danny Makkelie hoefde de beelden maar kort te zien om alsnog de rode kaart te trekken.

Pablo Rosario had het idee dat Nick Viergever, die in het verloren uitduel bij FC Utrecht (0-3) een rode kaart kreeg, voor de bal ging. De aanvoerder van PSV baalt van het feit dat zijn ploeg met negen man eindigde en dat de Eindhovenaren verloren.

Van Bommel: Twee domme rode kaarten | Voetbal

“Ik heb de overtredingen nog niet teruggezien, maar als een scheidsrechter zo snel en zo overtuigend rood trekt dan zegt dat wel wat. Misschien is dom niet helemaal het juiste woord, maar als je 1-0 achterstaat dan moet je geen rode kaart krijgen. Dat neem ik ze zeker kwalijk, het zijn twee ervaren jongens. Al pakken ze niet expres rood. Ik vind ook niet dat ze hun hoofd verloren, maar het mag gewoon niet gebeuren.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Dumfries: Dit was een offday, een heel bittere pil

Van Bommel ziet de rode kaarten ook als voorname oorzaak van de nederlaag van PSV in Utrecht, al kwam de thuisclub kort na rust met elf tegen elf al op voorsprong. Viergever veranderde een afstandsschot van Sander van de Streek van richting, waardoor doelman Jeroen Zoet kansloos was.

FC Utrecht tegen PSV was een wedstrijd met twee gezichten, want voor rust waren er weinig hoogtepunten in Stadion Galgenwaard. Het applaus voor Mohamed Ihattaren in de 24e minuut was wel een bijzonder moment. De middenvelder van PSV, die met rugnummer 24 speelt, kreeg op dat moment steun van het Utrechtse publiek omdat zijn vader ruim twee weken geleden is overleden.

“Rond de 1-0 hadden we een goede fase”, zei Van Bommel. “Wij konden ook scoren. Er was nog niets aan de hand, maar dan moet je wel in de wedstrijd blijven.”

“Met tien tegen elf geloofde ik er ook nog in en zelfs met negen man hebben we druk gezet. Wat dat betreft kan ik de jongens niets verwijten. Iedereen heeft tot het einde gevochten, maar met twee man minder is dat wel een stuk moeilijker.”

Eerder op zaterdagavond won Ajax wel op bezoek bij RKC Waalwijk. De Amsterdammers boekten een zwaarbevochten 1-2-overwinning, waardoor ze nu drie punten voorsprong hebben op de Eindhovenaren, die donderdag in de Europa League thuis tegen LASK Linz spelen. FC Utrecht is de nummer zes van de Eredivisie, met negen punten minder dan Ajax.

Door goals van Adam Maher en Sean Klaiber werd het pijnlijker voor PSV, dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen AZ gehavend zal zijn door de rode avond in Utrecht. Hoogstwaarschijnlijk worden Viergever en Hendrix namelijk geschorst, waardoor ze niet beschikbaar zijn tegen de Alkmaarders. De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich maandag over de kaarten.

Komende donderdag kunnen Viergever en Hendrix wel gewoon in actie komen. PSV speelt dan in de Europa League thuis tegen LASK. De wedstrijd in het Philips Stadion begint om 21.00 uur.

Kort na het wegzenden van Viergever kreeg ook ploeggenoot Jorrit Hendrix rood. Sander van de Streek had FC Utrecht vroeg in de tweede helft op 1-0 gezet. PSV dreigt in Utrecht tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.