Dodelijk efficiënt AZ onderstreept status als topploeg in Utrecht – Voetbal International

Dodelijk efficiënt AZ onderstreept status als topploeg in Utrecht - Voetbal International
Slot evenaart Van Gaal: effectief AZ deelt oorvijg uit aan FC Utrecht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Halverwege de eerste helft kwam AZ op voorsprong na een van richting veranderde vrije trap van aanvoerder Teun Koopmeiners. Niet veel later verdubbelde Oussama Idrissi op schitterende wijze de score. De Marokkaans international was Sean Klaiber te snel af en prikte de bal knap in de verre hoek achter doelman Maarten Paes.

0 AZ heeft zaterdag vrij eenvoudig het uitduel met FC Utrecht gewonnen: 0-3. De ploeg van trainer Arne Slot blijft daarmee in de Eredivisie in het spoor van koploper Ajax.

Na scherpe beginfase van FC Utrecht was het AZ dat de bal had op zoek naar kansen. Utrecht loerde op de counter en wist onder meer via Simon Gustafson gevaar te stichten. De Zweedse spits ontsnapte aan de buitenspelval, maar kreeg de bal niet onder controle.

Het was voor AZ een weerzien met John van den Brom, die vorig jaar nog voor de groep stond in Alkmaar. Hij is sinds deze zomer de eindverantwoordelijke in Utrecht.

Kort na rust besliste kersverse international Myron Boadu met een intikker de wedstrijd. De 18-jarige aanvaller deed dit op aangeven van die andere kersverse international; Calvin Stengs.

Het werd voor Van den Brom geen fijne avond, want door doelpunten van Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Myron Boadu viel er weinig eer te behalen in het eigen Stadion Galgenwaard.

AZ heeft weinig moeite met Utrecht en boekt gemakkelijke zege In De Galgenwaard boeken de Alkmaarders een 3-0 zege en blijven zo in het spoor van koploper Ajax.

AZ verstevigt door de tiende overwinning van het seizoen de tweede plaats met 32 punten uit veertien duels. De achterstand op Ajax is zes punten. De Amsterdammers wonnen zaterdag met 4-1 van Heracles Almelo. Utrecht is met 23 punten zesde.

FC Utrecht begon voor eigen publiek nog wel aardig, maar moest al snel kansen toestaan van AZ, waar Calvin Stengs en Boadu na hun debuut voor Oranje bedrijvig waren.

Het openingsdoelpunt kwam echter uit een vrije trap van Koopmeiners, die geluk had dat zijn inzet van richting werd veranderd door Gyrano Kerk. Doelman Maarten Paes was daardoor kansloos.

Met de goal van Boadu was de wedstrijd ook gespeeld. Utrecht probeerde het nog wel, maar AZ kwam nooit echt meer in gevaar.

Enkele minuten later maakte Idrissi op fraaie wijze 0-2. De linksbuiten wipte de bal over directe tegenstander Sean Klaiber, waarna hij deed alsof hij de bal voor wilde zetten. In plaats daarvan schoot hij hard raak in de verre hoek.

Na rust zette Utrecht kortstondig aan, maar de 0-3 van Boadu maakte een vroegtijdig einde aan die aspiraties. De spits tikte op aangeven van Stengs eenvoudig binnen, na een snelle counter. Utrecht probeerde nog wel wat tegen te doen, maar was onmachtig in de afwerking.