Hoera! De vermiste Utrechtse goudstaaf is terecht | Utrecht – AD.nl

Hoera! De vermiste Utrechtse goudstaaf is terecht | Utrecht - AD.nl
Verloren goudstaaf terug bij rechtmatige eigenaar | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Utrecht – De goudstaaf die 15 november zoek was geraakt in Utrecht, is terug bij de eigenaar. De eerlijke vinder heeft contact opgenomen met de politie. Eerder deze week werd er een beloning van 25.000 euro uitgeloofd aan degene die het zeer waardevolle verloren object terug zou brengen.

Op 15 november verloor een chauffeur van een waardetransport een transportbox waar het 9 kilo zware blok in zat. Vermoedelijk had de chauffeur de zijdeur van zijn bestelbusje niet goed afgesloten. De eigenaar loofde een beloning van 25.000 euro uit voor de eerlijke vinder. Het blok is tussen 200.000 en 235.000 euro waard.

De rechtmatige eigenaar van het waardevolle blok moest wel een bewijs van eigendom tonen om het goud terug te krijgen, zo schrijft Politie Utrecht op Facebook:

Het blok goud zat in een donkergrijze kunststof transportbox van 30 bij 20 centimeter. Volgens de eigenaar zat daar een bijna 9 kilo zware goudlegering in, die nog het meest op een fors uitgevallen baksteen lijkt.

De waarde van het blok is 200.000 tot 235.000 euro, maar de eigenaar benadrukte dat het om een onverkoopbaar item gaat.