Utrechtse moeder strijkt vindersloon op voor vermiste goudstaaf – AD.nl

\Utrechtse moeder strijkt vindersloon op voor vermiste goudstaaf\ - AD.nl
Verloren stuk goud weer terecht dankzij eerlijke vinder in Utrecht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Utrecht – De goudstaaf die 15 november zoek was geraakt in Utrecht, is terug bij de eigenaar. De eerlijke vinder heeft contact opgenomen met de politie. Eerder deze week werd er een beloning van 25.000 euro uitgeloofd aan degene die het zeer waardevolle verloren object terug zou brengen.

Verloren goudstaaf terug bij rechtmatige eigenaar | Binnenland

67 Een stuk goud dat vrijdag in Utrecht uit een bestelbus is gevallen, is teruggevonden. Een eerlijke vinder heeft contact opgenomen met de politie. Het stuk goudlegering met een waarde van 235.000 euro is inmiddels herenigd met de eigenaar.

Het blok goud zat in een donkergrijze kunststof transportbox van 30 bij 20 centimeter. Volgens de eigenaar zat daar een bijna 9 kilo zware goudlegering in, die nog het meest op een fors uitgevallen baksteen lijkt.

Verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar

Het vindersloon voor het bijzondere object is 25.000 euro. De eigenaar had een advertentie geplaatst met de oproep om het goud af te geven bij de politie omdat het onverkoopbaar was.

Het vermoeden is dat de chauffeur van de bestelbus de zijdeur niet goed dicht had gedaan nadat hij de goudlegering had opgehaald bij de Koninklijke Munt. Het goud is waarschijnlijk op de Weg der Verenigde Naties uit het voertuig gevallen.

Op 15 november verloor een chauffeur van een waardetransport een transportbox waar het 9 kilo zware blok in zat. Vermoedelijk had de chauffeur de zijdeur van zijn bestelbusje niet goed afgesloten. De eigenaar loofde een beloning van 25.000 euro uit voor de eerlijke vinder. De goudstaaf is tussen 200.000 en 235.000 euro waard.

Agenten zijn bij de vinder langs geweest en hebben het goud in beslag genomen, schrijft de politie op Facebook. “De eigenaar heeft na het tonen van een bewijs van eigendom de goudstaaf teruggekregen”.

Een politieagente toont het gevonden blok goud Politie zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 16:49 Verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar De goudstaaf die op vrijdag 15 november bij een waardetransport in Utrecht werd verloren, is weer terecht. De vinder heeft zich gemeld bij de politie.