Jonge moeder uit Utrecht strijkt vindersloon op voor vermiste goudstaaf – De Stentor

\Jonge moeder uit Utrecht strijkt vindersloon op voor vermiste goudstaaf\ - De Stentor
Verloren stuk goud weer terecht dankzij eerlijke vinder in Utrecht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar

73 Een stuk goud dat vrijdag in Utrecht uit een bestelbus is gevallen, is teruggevonden. Een eerlijke vinder heeft contact opgenomen met de politie. Het stuk goudlegering met een waarde van 235.000 euro is inmiddels herenigd met de eigenaar.

Een politieagente toont het gevonden blok goud Politie zoom in NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Gisteren, 16:49 Verloren goudstaaf weer terug bij eigenaar De goudstaaf die op vrijdag 15 november bij een waardetransport in Utrecht werd verloren, is weer terecht. De vinder heeft zich gemeld bij de politie.

Het vindersloon voor het bijzondere object is 25.000 euro. De eigenaar had een advertentie geplaatst met de oproep om het goud af te geven bij de politie omdat het onverkoopbaar was.

Het vermoeden is dat de chauffeur van de bestelbus de zijdeur niet goed dicht had gedaan nadat hij de goudlegering had opgehaald bij de Koninklijke Munt. Het goud is waarschijnlijk op de Weg der Verenigde Naties uit het voertuig gevallen.

Vandaag meldt de politie op Facebook dat de eerlijke vinder zich heeft gemeld. De politie is bij die persoon op bezoek geweest en heeft de goudstaaf in beslag genomen. Na het tonen van een bewijs van eigendom kon de eigenaar de goudstaaf weer meenemen. 

Agenten zijn bij de vinder langs geweest en hebben het goud in beslag genomen, schrijft de politie op Facebook. “De eigenaar heeft na het tonen van een bewijs van eigendom de goudstaaf teruggekregen”.

De chauffeur van het transport verloor op 15 november de transportbox waar de goudstaaf in lag. De bestuurder had de staaf opgehaald bij de Koninklijke Munt en kwam er op de oprit van de A2 achter dat de zijdeur niet goed dicht zat.