Politieactie Utrecht om crimineel netwerk: invallen op 7 plekken – RTL Nieuws

Politieactie Utrecht om \crimineel netwerk\: invallen op 7 plekken - RTL Nieuws
Invallen bij groep die liquidaties faciliteert, waaronder die op Wiersum
De politie heeft vandaag op zeven plekken in en rond Utrecht gezocht naar spullen in verband met een 'langlopend onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband'. Het gaat om een crimineel netwerk dat mogelijk gestolen voertuigen levert die worden gebruikt bij onder meer liquidaties of plofkraken.

Informatie uit dit onderzoek leidde afgelopen week tot een aanhouding in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een politiewoordvoerder wil niet zeggen of het criminele netwerk betrokken is bij de bende van de voortvluchtige misdadiger Ridouan Taghi. Die zit volgens justitie achter de moord op Wiersum, die de advocaat was van een kroongetuige in het proces tegen de bende van Taghi.

ANP zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 17:03 Invallen in onderzoek naar groep criminelen rond Ridouan Taghi De Utrechtse politie heeft vanmorgen invallen gedaan op zeven locaties in en rond de stad. Dat gebeurde in verband met een al langer lopend onderzoek naar een criminele groep die mogelijk samenwerkt met de organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi. Vorige week leidde dat al tot de aanhouding van de neef van Taghi in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum.

De man die vorige week in het kader van het Utrechtse onderzoek werd aangehouden, is een neef van Taghi. Dat hebben betrouwbare bronnen eerder bevestigd.

De twee onderzoeken hebben zijdelings met elkaar te maken, zegt de politie. Over de acties van vandaag wil de politie alleen kwijt dat autos, motoren, goederen, gegevensdragers en een groot geldbedrag in beslag zijn genomen. Of er verdachten zijn aangehouden en op welke plaatsen precies is gezocht, is niet bekendgemaakt.

Volgens de politie spelen criminelen in de regio Midden-Nederland een grote rol in de nationale en internationale cocaïnehandel. “Het is een harde wereld vol geweld en intimidatie waar veel geld in omgaat. En vanwege dat vele geld schieten ze elkaar ook overhoop. Dat is de kern van het probleem”, schrijft de politie in een verklaring.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Bij de invallen van vanochtend zijn autos motoren, goederen, digitale gegevensdragers en een grote hoeveelheid geld in beslag genomen. Over aanhoudingen wil de politie in het belang van het onderzoek nog niets zeggen.

3 De politie heeft dinsdag in en rond Utrecht doorzoekingen uitgevoerd in een langer lopend onderzoek naar een groep die “excessief geweld” zou faciliteren, waaronder ram- en plofkraken, maar “ook liquidaties”. Een van die liquidaties is die op advocaat Derk Wiersum, zo wordt gemeld.

Vorige week werd in het kader van dit onderzoek een man opgepakt die betrokken zou zijn bij de liquidatie van Wiersum. Het gaat hier om een neef van de voortvluchtige Ridouan Taghi, genaamd Anouar.

“Over eventuele andere aanhoudingen doet de politie in het belang van het onderzoek vooralsnog geen nadere mededelingen”, aldus de politie.

Bij de doorzoekingen zijn autos, motoren, goederen, gegevensdragers en een groot geldbedrag door de politie in beslag genomen.

Advocaat Wiersum werd op 18 september vlak bij zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert geliquideerd. Er wordt sterk rekening mee gehouden dat hij is vermoord omdat hij advocaat was van Nabil B., de kroongetuige in het proces tegen Taghi.

Op dit moment zitten twee mannen vast voor de liquidatie van de man. Een hiervan is dus de neef van Taghi. Beiden zitten nog in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.