FOODproof, voorheen FOOD, keert terug naar Utrechtse Heuvelrug

FOODproof, voorheen FOOD, keert terug naar Utrechtse Heuvelrug
Voedselfestival op nieuwe locatie bij Bartiméus
Robert Zwart Vierde editie FOODproof strijkt neer in Doorn 03-02-2018, 07:15 | Van de redactie DOORN Na drie succesvolle edities op diverse locaties heeft het festival FOODproof, voorheen bekend als FOOD, smaken op de Heuvelrug, haar thuisbasis gevonden op de Historische moestuin van Bartiméus in Doorn. FOODproof keert terug op 10 juni 2018 met workshops, fooddesigns, exposities, theater, muziek, proeven en meer.

KINDEREN De toekomst van voedsel is van groot belang en daarom richt FOODproof zich ook op kinderen. Met het bekende FOODpaspoort ontdekken kinderen zelfstandig het festival en worden ze nu meer dan ooit gestimuleerd om met voedsel te experimenten. Ze kunnen ook de hele dag aanschuiven om met de workshop Compost Kunst van restafval van voedsel kunstwerkjes te maken. Ervaren en beleven staan voorop met als doel het ontwikkelen van nieuwe perspectieven.

Leer over voedsel en gezondheid Tijdens FOODproof wordt interactief en experimenteel met de bezoekers de uitdaging aangegaan om te onderzoeken en te ontdekken wat voeding met je doet. Door middel van fooddesign wordt de toekomst van voedsel in kaart gebracht en daarbij wordt een beroep gedaan op alle zintuigen. Denk bijvoorbeeld aan een geurenkaart, het werken met bloed als bijproduct van vleesverwerking en hoe voedsel invloed kan hebben op intimiteit en sensualiteit. Maar ook successen van voorgaande jaren, zoals blind proeven en de Voedselapotheek van Naomi Jansen staan op het programma.

Het festival FOOD, smaken op de Heuvelrug heeft een nieuwe, definitieve locatie gevonden.

Duurzame samenwerking Naast dat FOODproof in Bartiméus een waardevolle partner heeft gevonden wordt het festival op vele fronten versterkt om een nog breder programma te bieden. Zo werkt chef-kok Wouter Leyn mee aan diverse workshops. Mede dankzij de samenwerking met Rabobank Rijn en Heuvelrug, Wageningen University Research en vele anderen is FOODproof hét foodfestival van de Utrechtse Heuvelrug. Naast de bezoekersdag wordt er met hen een programma ontwikkelt voor de zorg- en voedselsector waarbij innovatieve projecten ontstaan. De expertmeeting zal op 8 juni 2018 plaatsvinden.

Het festival dat verder gaat onder de naam FOODproof, strijkt neer in de Historische moestuin van Bartiméus in Doorn. Na drie succesvolle edities op drie verschillende locaties heeft Bartiméus een overeenkomst met het festival gesloten.

Kinderen hebben de toekomst De toekomst van voedsel is van groot belang en daarom richt FOODproof zich ook op kinderen. Met het bekende FOODpaspoort ontdekken kinderen zelfstandig het festival en worden ze nu meer dan ooit gestimuleerd om met voedsel te experimenten. Ze kunnen ook de hele dag aanschuiven om met de workshop Compost Kunst van restafval van voedsel kunstwerkjes te maken. Ervaren en beleven staan voorop met als doel het ontwikkelen van nieuwe perspectieven.

Het festival biedt workshops, exposities, theater, muziek, proeven en andere activiteiten rond voedsel. Tijdens FOODproof wordt interactief en experimenteel met de bezoekers de uitdaging aangegaan om te onderzoeken en te ontdekken wat voeding met je doet.


Utrechtse Heuvelrug at Twitter: