Bladblazer tijdens de storm aan de slag in Utrechtse Heuvelrug

Bladblazer tijdens de storm aan de slag in Utrechtse Heuvelrug
Dat is pas toewijding: bladblazer aan het werk tijdens zware storm
Een Nederlandse bladblazer is razend populair geworden op het internet omdat hij tijdens de storm, op een moment dat er windstoten tot wel 122 kilometer per uur waren bij onze Noorderburen, toegewijd zijn job bleef doen.

De man werd gefotografeerd door Twitteraar Fred den Hertog in het Nederlandse Utrechtse Heuvelrug. Niet te geloven. Staat een kerel met een bladblazer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug blad uit de gemeentetuinen te blazen, schrijft hij.

Utrechtse Heuvelrug heeft het landelijke nieuws gehaald. Donderdag, niet een ideale dag was om blaadjes op te ruimen, met windstoten tot 120 kilometer per uur, besloten gemeentemedewerkers het er toch op te wagen. Fred den Hertog twitterde. “Staat een kerel met een bladblazer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug blad uit de gemeentetuinen te blazen.” Omdat hij niet door iedereen werd geloofd besloot Den Hertog een foto van de situatie te publiceren. Het bericht werd veel gedeeld en haalde het landelijke nieuws.

Dat is pas toewijding: bladblazer aan het werk tijdens zware storm

De gemeente antwoordde al snel dat de man niet voor de gemeente werkt, maar in opdracht van de gemeente voor een aannemersbedrijf. Aan het begin van de ochtend hebben we hen geadviseerd om te stoppen met het verwijderen van bladeren, klinkt het. Dat is toen ook gebeurd.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug meldt dat de medewerker in dienst is van een aannemersbedrijf. De gemeente nam donderdagochtend contact op met het bedrijf met het advies te stoppen met het werk vanwege de storm. “Het is dan aan de aannemers om dat aan hun personeel door te geven”, zegt een woordvoerder. “Daarna is dat ook gebeurd.”

Ondanks de rukwinden die 100 km/u haalden, wist deze bladblazer in het Nederlandse Utrechtse Heuvelrug vanochtend van geen ophouden. Een toeschouwer postte er een foto van op Twitter, en het bleek geen grap te zijn. De medewerker van het aannemersbedrijf dat de gemeente had ingehuurd, was op ronde zoals op voorhand afgesproken.

Het ging om een restant bladeren, waar de bladblazers door sneeuwval vorige maand niet eerder aan toegekomen waren. Ze hadden zelf bedacht om vandaag op pad te gaan, vertelt de woordvoerster van de gemeente aan De Telegraaf. Uiteindelijk gaf de gemeente het bedrijf zelf maar het advies om te stoppen.


Utrechtse Heuvelrug at Twitter: