Donorlever gevonden voor zieke jonge moeder uit Veenendaal

Er is een donorlever voor aanbiddingsleider Jannica van Barneveld beschikbaar gekomen. Afgelopen week werd gebed gevraagd voor haar. Ze moest met spoed een levertransplantatie krijgen en werd opgenomen op de Intensive Care. Vrienden en familie probeerden zo veel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop een leverdonor te vinden. Dat is dus nu gelukt.

Ook arts Gor Katchikiyan plaatste een oproep op Facebook: "Als christen vraag ik je om te bidden, als dokter vraag ik je om te helpen met het vinden van een donor". 

Vanmorgen plaatste hij opnieuw een bericht over Jannica op Facebook, dit keer een hoopvolle post:  

"Vanochtend kreeg ik een bericht dat Jannica in de nacht geopereerd is en een donorlever heeft gekregen. Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af. 

De komende tijd is een zware tijd van herstel. De intensivisten, verpleegkundigen en het transplantatieteam hebben echt geweldig werk gedaan!!! Iedereen bedankt voor het delen, bidden en medeleven. Er is weer een mooie discussie op gang gekomen over de noodzaak van donoren. 

Graag blijf ik met iedereen in gesprek over de bezwaren en het belang van orgaandonatie. Maatschappelijke discussie hierover is erg belangrijk en actueel. We hebben namelijk met zn allen verantwoordelijkheid in hoe we voor onze zieke medemens zorgen. Jannica heeft met haar strijd veel losgemaakt en waarschijnlijk ook anderen in nood aan een donororgaan geholpen".

Gor Khatchikyan (Facebook) Donor gevonden voor Jannica 17-04-2018, 10:59 | Van de redactie VEENENDAAL Er is een donorlever gevonden voor Jannica van Barneveld uit Veenendaal en ze is vannacht al geopereerd. Dat meldt arts Gor Khatchikyan op Facebook: ,,Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af. De komende tijd is een zware tijd van herstel. De intesivisten, verpleegkundigen en het transplantatieteam hebben echt geweldig werk gedaan.''

Jannica kwam afgelopen weekend in het nieuws omdat ze met grote spoed een leverdonor zocht. De Edese singer-songwriter Rogier Pelgrim kent Jannica goed en deelde de oproep ook. Ook hij deelde het goede nieuws op Facebook. ,,Gistermiddag kregen we eindelijk bericht dat er een lever beschikbaar was voor Jannica, dat was heel erg goed nieuws, want de tijd begon echt te dringen dus we zijn hier enorm dankbaar voor. Gisteravond laat zijn ze daadwerkelijk begonnen met de operatie. Die heeft de hele nacht geduurd en is op zich goed verlopen, maar er is echt nog een lange weg te gaan. De artsen zijn echter hoopvol en er is een kans dat ze vanmiddag al van de beademing af mag. Komende dagen zijn echt cruciaal nog.'' 


Veenendaal at Twitter: