Theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Veenendaal

Theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Veenendaal
Theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking in omgeving Ede
Liefhebbers van theater op bijzondere locaties kunnen vanaf donderdagavond 3 mei genieten van een bijzonder evenement op het SimmereN terrein aan de Winschoterweg. Daar gaat dan theaterspektakel Missie zkt. Massa van Peergroup Locatietheater in première.

PeerGrouP Locatietheater brengt in samenwerking met Kat op het Spek het theaterspektakel Missie zkt. Massa op het terrein van SimmereN Schroot in Groningen. Op vrijdag 11 mei gaat het rauwe theaterspektakel in première aan de Winschoterweg 1-A in Groningen. Daarna volgen er voorstellingen op zaterdag 12 en zondag 13 mei en woensdag 16 t/m zondag 20 mei. Missie zkt. Massa reist daarna verder naar Amsterdam en Rotterdam. Missie zkt. Massa

Theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking in omgeving Ede

Missie zkt. Massa is een energieke, humoristische en rauwe voorstelling waarin de diepe kloof tussen ideaal en werkelijkheid centraal staat. Een voorstelling die zich op unieke locaties afspeelt en waar zowel de adrenaline als het idealisme vanaf spat. In het najaar van 2017 waren er op de pleinen van Groningen en Amsterdam al korte previews van de voorstelling te zien.

Thijs Prein en Merijn de Jong rijden als Viktor Chlebnikov en Vladimir Majakovski in een terreinwagen met oplegger door het land. Eenmaal aangekomen op de schroothoop stallen de revolutiekunstenaars hun pop-up decor uit en begint een wonderlijke aanklacht tegen de conformistische mens die maar niet in actie wil komen tegen het kapitalisme. We willen als mensheid de wereld verbeteren, maar we lopen steeds tegen dezelfde muur. Als individu wil je misschien grootse dingen doen, je hebt de massa nodig om je idealen werkelijk te verwezenlijken. Een revolutie die gedoemd is om keer op keer te mislukken. Met Thijs Prein en Merijn de Jong. Scenario: Ko van den Bosch. Regie is in handen van Peter Vandemeulebroecke & Ko van den Bosch. Vormgeving: Roelof Pothuis. Met muziek van Tin Men & the Telephone! Missie zkt. Massa is een PeerGrouP-productie in samenwerking met Kat op het Spek. Speeldata en locaties De voorstelling is in mei, juni en juli te zien bij Simmeren Schroot BV aan de WInschoterweg 1-a te Groningen. Ook te zien in Rotterdam en Amsterdam. do 3 mei: 20:30 uur:                       SimmereN Schroot BV in Groningen (try-out) zo 6 mei: 15 uur.                             SimmereN Schroot BV in Groningen (try-out) do 10 mei: 20.30 uur:                     SimmereN Schroot BV in Groningen (try-out) vr 11 mei: 20.30 uur:                      SimmereN Schroot BV in Groningen (première) za 12 mei: 20.30 uur:                     SimmereN Schroot BV in Groningen zo 13 mei: 15 uur:                           SimmereN Schroot BV in Groningen wo 16 t/m za 19 mei: 20.30 uur:   SimmereN Schroot BV in Groningen zo 20 mei: 15 uur:                           SimmereN Schroot BV in Groningen wo 23 t/m za 26 mei: 20.30 uur:   SimmereN Schroot BV in Groningen zo 27 mei: 15 uur:                           SimmereN Schroot BV in Groningen wo 30 mei t/m zo 3 juni: 20.30 uur: Pllek in Amsterdam wo 6 t/m za 9 juni: 20:30 uur        SimmereN Schroot BV in Groningen

Tickets: Normaal: 18,50 Jong (t/m 18): 13,50 Try-out Normaal: 13,50 Jong: 8,50 Tickets zijn online te koop op www.peergroup.nl

Shrek de Musical van Theatergroep Manteau is zaterdagmiddag 21 april als extra voorstelling te zien in Theater De Vijfzinnen De Nieuwe Doelen. De Gorinchemse Theatergroep onderleiding van musicus Michel de Valk en Regisseur Sharon Slachter speelt om twee uur de extra voorstelling. De andere twee voorstellingen op zaterdagavond 21 april en zondagmiddag 22 april zijn bijna geheel uitverkocht.

Het is bijna zover, want binnenkort is de eerste repetitiedag van Theater Tegendraads in Wageningen. Oprichter Jan-Willem Slotboom is deze groep gestart na jarenlang voor andere organisaties te hebben gewerkt. ‘Dit is het moment om op eigen benen te gaan staan en volgens mijn eigen visie theater te maken met mensen met een verstandelijke beperking.’

De muziek is mede gecomponeerd door Radek Fedyk. Radek is multiinstrumentalist: gitaar, contrabass, basgitaar, trompet, tuba, piano en accordeon. Hij studeerde gitaar ne trompet voor jazz en pop aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Met zijn jazztrio radiorobotnik haalde hij de finale in 2006 van het gerenomeerde jazzfestival in Wrocław: Jazz nad Odra.

Theater Tegendraads is een dagbesteding die zich bezig houdt met het maken van theatervoorstellingen, met uiteraard de best mogelijke zorg en aandacht voor de verstandelijk beperkte acteurs en actrices. 

Onze stukken ontstaan mede door onze acteurs en actrices. Zij geven de theatermakers van Theater Tegendraads input voor het proces waaruit uiteindelijke voorstellingen ontstaan. Volgens deze visie ontstaat er een wisselwerking tussen de makers en de spelers, wat de voorstelling op alle fronten optilt.

Onderdeel van het project is ook een Podkas (podcast voor de goede verstaander). Maartje Duin volgde met haar microfoon de Pool Pawel die werkt in de kassen in Friesland. De Morgen uit België schreef een goede recensie over deze podcasts. De podcasts verschijnen op 8, 15, 22 en 29 april en worden ook uitgezonden bij VPRO RadioDoc.

En naar The Color Purple draagt Máxima…

Wij vinden het belangrijk dat Theater Tegendraads op alle vlakken professioneel handelt. Dit komt de organisatie en dus uiteindelijk onze acteurs en actrices ten goede. Door hier telkens bewust van te zijn creëren wij een plek waar mooie producties kunnen ontstaan in een veilige, gezonde en stabiele omgeving.

Op dit moment zijn we druk met het werven van acteurs en actrices. Deze week worden er 600 enveloppen met een uitnodiging verspreid bij allemaal mensen met een beperking uit de regio. Ook gaan we overal posters opplakken vertelt Jan-Willem trots. 

Jan-Willem werkt samen met Wendy Weijman. Zij voeren met elkaar de artistieke leiding bij Theater Tegendraads. Na ongeveer 7 jaar samen gewerkt te hebben voor andere theater groepen zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Jan-Willem is de regisseur/muzikant op de vloer en Wendy zal hem hier in ondersteunen. En met haar achtergrond als choreografe maakt dat dit duo tot een perfecte combinatie.

Kortom, Theater Tegendraads staat te springen om te beginnen met het maken van Theatervoorstellingen met mensen met een beperking. Geïnteresseerde met een indicatie dagbesteding kunnen zich bij Tegendraads melden. 

Heb jij hier interesse in? Kijk dan eens op www.theatertegendraads.nlof neem direct contact op via: info@theatertegendraads.nl


Veenendaal at Twitter: