Van Gent Finaleweken: Derby wordt beslist door opmerkelijke treffer

Van Gent Finaleweken: Derby wordt beslist door opmerkelijke treffer
Van Gent Finaleweken: Opnieuw hard pak slaag voor tafeltennissers SKF
Ted Walker Van Gent Finaleweken: Moeilijke opgave voor dames SKF 15-04-2018, 22:12 | Van de redactie VEENENDAAL Vorige week werden de tafeltennissters van SKF op vier punten niet derde, maar vierde. Hierdoor wisten de dames dat ze meteen voor een lastige opgave kwamen te staan. Het sterke Dozy Den Helder zou namelijk direct de tegenstander worden in de halve finale. De gedoodverfde titelfavoriet moest in het best-of-three systeem verslagen worden. 

De eerste wedstrijd werd dit weekend gespeeld in de SKF-sporthal. Ondanks het thuisvoordeel kon de Veenendaalse ploeg ngeen voorsprong pakken in het drieluik. De Heldenaren waren met 1-3 te sterk, zag ook Brenda Vonk. ,,We speelden een hele goede wedstrijd, maar toch gingen we onderuit. Er had dan ook echt meer ingezeten. Ik won met ruime cijfers nog wel vrij knap van Yoeke Gunsing, wat een groot talent is. Maar Melanie Bierdrager verloor haar partij en ook Carla Nouwen verloor haar twee partijen, terwijl ze echt heel goed speelde. Zij had absoluut minstens één punt verdiend."

De thuisnederlaag is een bittere pil voor de tafeltennisdames van SKF. ,,We wisten van tevoren al dat het heel moeilijk ging worden, maar als we iets wilden bereiken, dan moesten we deze thuiswedstrijd winnen. Dan hadden we druk bij hen gelegd. Met de uitwedstrijd nog voor de boeg wordt het wel een heel lastig verhaal om nog een beslissende derde wedstrijd af te dwingen. Maar daar gaan we natuurlijk wel voor", aldus Vonk. 

Daarmee slaat de oefenmeester de spijker op zijn kop. SKF streed voor iedere bal en de tegenstanders kregen geen moment rust. Daarnaast waren vrijwel alle afvallende ballen voor de Veenendalers, die vrijwel vanaf het begin de 'winning spirit' uitstraalden. De 14-6 ruststand was dan ook zeker niet vertekend en bij de spelers van Nieuwerkerk ontstonden irritaties. Een goed teken, maar er was pas één helft gespeeld. ,,Je weet dat de voorsprong eigenlijk nooit meer groter kon worden dan dit, dus we piekten vroeg en het was te hopen dat we niet te vroeg hadden gepiekt. Toch was natuurlijk het doel om ook de tweede helft te winnen", aldus Brink.

Ted Walker Van Gent Finaleweken: Opnieuw hard pak slaag voor tafeltennissers SKF 15-04-2018, 12:27 | Van de redactie VEENENDAAL Twee weken geleden, voor het tweeluik tegen koplopers Avanti en Hilversum, was er nog een beetje hoop dat één van de twee ploegen kon worden ingehaald. Maar na de stevige 10-0 nederlaag tegen Avanti van vorige week, kon die gedachte bij de mannen van SKF al overboord worden gegooid. Tegen Hilversum dit weekend kon er daarom vrijuit worden gespeeld, maar dat heeft niet bepaald het juiste effect gehad. In de mediastad werd met maar liefst 9-1 verloren. ,,Deze nederlaag is wederom stevig. Het is duidelijk dat de scherpte ontbrak. Alleen Pieter van den Berg kon vandaag de eerste wedstrijd winnen van Ruan Greyling", laat Arnoud Meijer weten. 

Met goed voetbal werd De Treffers door VRC kansloos naar huis gestuurd. Voor rust scoorde Steven Diepeveen en Jesse Sprokkelenburg en na de onderbreking waren Ruben Rentenaar en Erik van de Putte trefzeker. ,,Zij hebben geen kans gehad en wij maken vier van onze zeven kansen", sprak de oefenmeester trots. ,,Onder mijn leiding zijn we nu vijf duels op rij ongeslagen en de groep heeft enorm veel vertrouwen. De komende twee duels -tegen Candia'66 en Panter- worden belangrijk. Kom je die goed door, dan kan ons bijna niets meer gebeuren."

Van Gent Finaleweken: VRC heeft nog maar één concurrent

SKF speelt nergens meer voor en dat is volgens de kopman mede oorzaak van de slechte resultaten. ,,Het was vandaag duidelijk dat het om des keizers baard ging. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd en daarna is het seizoen afgelopen", geeft Meijer de gevoelens van zijn team weer.

Ted Walker Ted Walker Ted Walker Ted Walker Ted Walker Ted Walker Van Gent Finaleweken: VZC gunt publiek veel doelpunten 14-04-2018, 22:25 | Van de redactie VEENENDAAL De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is door VZC in stijl afgesloten. Ondanks dat men kan spreken over een verloren jaar, kreeg het publiek wel veel doelpunten te zien.

Veenendaal at Twitter: