Programma intocht Sinterklaas in Veenendaal

Aart Aalbers Programma intocht Sinterklaas in Veenendaal 15-11-2018, 06:43 | Van de redactie VEENENDAAL Sinterklaas zet zaterdag weer voet op Nederlandse bodem en meteen diezelfde dag doen de Sint en zijn Pieten ook de binnenstad van Veenendaal aan. Zij zullen van 11.00 uur tot 17.00 uur op verschillende plekken in het centrum aanwezig zijn. Hieronder het volledige programma van de intocht.

Om 11.00 uur begint het feest op de Markt met veel muziek en liedjes zingen. Om 13.00 uur zal DJ Piet een optreden weggeven met swingende deuntjes. De Pietenbands en zwarte Pieten zullen de gehele dag in de binnenstad aanwezig zijn.

7 x Intocht Sinterklaas in wijken en dorpen Arnhem

AANKOMST Om 13.30 uur zal de Sint, begeleid door enkelen van zijn meest trouwe Pieten, aankomen op het Kees Stipplein. Om 13.45 uur vervolgt de Sint vanaf het Kees Stipplein zijn weg richting de Markt. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de Scheepjeshof en de Passage. Door de Pieten wordt er natuurlijk lekkers uitgedeeld.

ONTVANGST Eenmaal op de Markt aangekomen wordt de Sint officieel ontvangen door burgemeester Piet Zoon. Om 15.45 uur zal de Sint, vanaf de Markt vertrekken en een bezoek brengen aan de Corridor.

De route heen: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshof (binnen), Hoofdstraat, Passage (binnen), Markt. De route terug: Markt, wandelend door de Corridor.

Foto: Freek Wolff Programma intocht Sinterklaas in Ede 15-11-2018, 06:50 | Van de redactie EDE Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag weer voet op Nederlandse bodem. Direct na aankomst spoedt de Goedheiligman zich natuurlijk ook naar Ede waar hem een groot ontvangst geboden wordt. Bekijk hieronder het programma van de intocht in Ede centrum.

Het festijn begint allemaal rond 12.00 uur, als kinderen op het Museumplein met diverse activiteiten mee kunnen doen. Door stempels te verzamelen bij de activiteiten kunnen de kinderen ook nog een cadeautje grabbelen. Het grote feest begint rond 13.00 uur op het Museumplein. Natuurlijk worden er al veel liederen gezongen, in afwachting van de komst van Sinterklaas. Die komt dan even later aan in het centrum waar de kinderen hem uitbundig kunnen toezingen. Pieten delen ondertussen natuurlijk lekkers uit.

Na het programma op het Museumplein volgt een optocht door het centrum. Sint en zijn Pieten lopen eerst van het Museumplein naar het Maanderplein. Vervolgens gaat de route via het Maandereind, Bevrijdingsplein, Vendelstraat, Achterdoelen, Doelenstraat, terug naar het Bevrijdingsplein en dan door de Grotestraat naar de Molenstraat, langs Cultura en dan via de Telefoonweg naar het eindpunt van de route op de Maanderweg. De optocht begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.