Door geweld geteisterd café in Veenendaal blijft ruim week langer dicht – De Gelderlander

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Aart Aalbers Burgemeester verlengt sluiting Het Dak van de Markt met tien dagen 08-10-2019, 19:44 VEENENDAAL Burgemeester Gert-Jan Kats heeft in overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten Het Dak van de Markt gesloten te houden tot en met donderdag 17 oktober. De burgemeester nam vorige week in eerste instantie het besluit om het horecabedrijf voor ten minste vier dagen te sluiten naar aanleiding van de recente incidenten bij Het Dak van de Markt en in de directe kring van de betrokken ondernemer. Met dit nieuwe besluit is de sluiting met tien dagen verlengd.

Het besluit is genomen in het kader van de openbare orde en de veiligheid en om de rust rondom de horecagelegenheid te behouden, schrijft de gemeente. Politie en het Openbaar Ministerie hebben de zaak volop in onderzoek. De eigenaar is geïnformeerd over het besluit.

Burgemeester Kats: ,,De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles en is onze eerste prioriteit. We hebben gezien dat het sluitingsbesluit van vorige week de beoogde rust heeft gebracht en willen die graag behouden. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan wat in hun macht ligt om degene(n) die voor deze incidenten verantwoordelijk is/zijn op te sporen. Daarnaast is het onze gezamenlijke taak om de criminaliteit een halt toe te roepen.”

informatie die kan leiden tot de opsporing en aanhouding van diegene(n) die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten, blijft welkom via tel. 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. ,,Elk signaal, hoe klein ook, kan bijdragen aan het oplossen van deze incidenten.”