Eén gewonde bij schietpartij in Veenendaal; verdachte aangehouden – De Gelderlander

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

112Heuvelrug.nl 112Heuvelrug.nl 112Heuvelrug.nl 112Heuvelrug.nl 112Heuvelrug.nl Verdachte aangehouden na schietpartij in Veenendaal 02-12-2019, 14:36 VEENENDAAL In Veenendaal heeft maandagmiddag een schietincident plaatsgevonden. Daarbij raakte één persoon gewond. Inmiddels is ook een verdachte aangehouden, een 52-jarige man uit Veenendaal. De aanhouding heeft plaatsgevonden in de wijk Petenbos, op de Faunalaan ter hoogte van de Eekhoornlaan. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het schietincident.

De hulpdiensten werden maandagmiddag opgeroepen naar de Rondweg-Oost, ter hoogte van het Esso tankstation, in verband met een schietincident. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd, maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse. Agenten gingen in kogelwerende vesten ter plaatse en de politiehelikopter maakt overzichtsfotos boven het gebied. Vanwege het schietincident is de weg afgesloten, wat leidt tot veel kijkers en langzaam rijdend verkeer. 

VEENENDAAL – Maandagmiddag 2 december rond 14.25 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden op de kruising Cuneraweg / Brinkersteeg in Veenendaal.

De locatie van het schietincident #Veenendaal willen we graag aanpassen. Het daadwerkelijke incident is gebeurd op de Cuneraweg/Brinkersteeg. Het slt bevond zich op de #Rondweg-Oost toen de melding kwam.

PETENBOS Halverwege de middag werd duidelijk dat het schietincident niet heeft plaats gevonden op de Rondweg-Oost maar op de hoek Cuneraweg/Brinkersteeg. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer al rijdende is beschoten. Het slachtoffer bevond zich op de Rondweg-Oost toen de melding kwam. Daarom heeft de politie een tweede plaats delict (PD) ingericht, bij de Brinkersteeg. Daar is een gebied afgezet vanaf de Cuneraweg tot aan de kruising met de Prattenburglaan en de Jac. P. Thijsselaan. Daar doet de politie forensisch onderzoek.

De 52-jarige man die verdacht wordt van de #schietpartij zat vlak voor zijn arrestatie in een witte auto. Met getrokken wapens is het de politie gelukt de verdachte probleemloos in de boeien te slaan. #Veenendaal pic.twitter.com/lhcTggIrrl

Verderop in de wijk Petenbos werd dus de 52-jarige verdachte aangehouden. Hij kon door agenten met getrokken wapens in de boeien geslagen worden, nog voordat het arrestatieteam van de politie ter plaatse was. De politie heeft hierbij ook een auto in beslag genomen, die is meegenomen voor verder onderzoek.

De aangehouden verdachte van de schietpartij in #Veenendaal is een 52-jarige man uit Veenendaal. Wij onderzoeken zijn betrokkenheid.

Naar aanleiding van de schietpartij in #Veenendaal is een verdachte aangehouden. Persoonsgegevens zijn nog niet bekend. Het onderzoek gaat verder.

Vanwege een schietincident op de #rondweg-oost in #Veenendaal doet de politie onderzoek. Er is 1 persoon gewond en nog geen verdachten aangehouden. Als er meer info is zullen we dit actief communiceren.