CDA beledigt Aad van Velsen

CDA beledigt Aad van Velsen
CDA beledigt Aad van Velsen
Het was slechts een kwestie van tijd, maar het modder gooien in campagnetijd is vandaag toch echt begonnen. CDA stuurde vandaag een persbericht dat zij van het College opheldering willen over de sponsoring van de gemeente aan het rallyteam van Van Velsen. Uitgerekend op een dag dat Aad van Velsen zich nadrukkelijk profileert als lijstduwer van Gemeentebelangen en zijn rally truck beschikbaar stelde voor de rit door Leidschendam-Voorburg en Stompwijk bij de presentatie van het verkiezingsprogramma. Het CDA meldt het volgende:

,,Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over een mogelijke sponsoring van een ondernemer in Stompwijk. De sponsoring/subsidie is niet opgenomen in de gemeentelijke subsidielijst en fractievoorzitter Juliette Bouw wil weten of de gemeente de ondernemer gesponsord heeft of niet en wil een overzicht van sponsoring van bedrijven en organisaties door de gemeente. Het CDA vindt dat er zuinig met het geld van onze inwoners moet worden omgegaan en dat bij sponsoring altijd gekeken moet worden of een event niet op een andere manier dan met geld van de gemeente gefinancierd kan worden”.

Deze aanval op de populaire Aad van Velsen, die de gemeente met zijn Dakar-rally (inter)nationaal op de kaart heeft gezet, is volledig verkeerd gevallen. Van Velsen zelf is bijzonder verbaasd, Gemeentebelangen zal de messen slijpen en onze redactie kreeg alleen vandaag al diverse woedende reacties binnen op de actie van het CDA. Zo zou voormalig wethouder Peter van Ostaijen een uitermate slechte wethouder zijn geweest in het verleden, wordt nog maar naar eens de beledigende tweets van raadslid Hans Geurts naar (ex) wethouder Frank Rozenberg verwezen en spreekt de leegloop binnen de fractie voor zich. Tevens haalde het CDA de woede op zijn hals van diverse evenementen-organisatoren door maar te roepen dat zij vooral zelf voor sponsors moeten zorgen en niet teveel aan subsidie moesten denken. Actie geeft dus reactie…..

Openingsfoto. Het CDA stuurde deze foto en doelde op het derde bordje van links aan de onderkant waar het logo van de gemeente zichtbaar is. 

Andere foto’s bij de verklaring van het CDA. De eerste slaat op een webpagina die volgens hen is weggehaald. 

Het was vanochtend een indrukwekkend gezicht op het moment dat de bekende Aad van Velsen met zijn rally truck het Stationsplein opreed. De man die Dakar-rally onlangs weer met zijn team volbracht, maakte aan iedereen duidelijk dat hij Gemeentebelangen steunt en graag de helpende hand biedt. ,,Zij hebben de afgelopen vier jaar gewoon veel voor Stompwijk gedaan”, zegt hij. ,,Met alle respect voor de andere partijen, maar Gemeentebelangen was zichtbaar en hielp Stompwijk waar zij konden. Stompwijk heeft er jaren enigszins bij gehangen als het om de gemeente Leidschendam-Voorburg ging. Met de inzet van Gemeentebelangen hadden we dus niet dat gevoel”.

De kans is overigens aanwezig dat Aad van Velsen, die als lijstduwer op de lijst bij Gemeentebelangen staat, vanuit Stompwijk veel voorkeurstemmen krijgt. ,,Dat is dan mooi voor de partij, maar ik zal niet de gemeenteraad ingaan”, erkent hij. ,,Ik wil nog graag een keer de Dakar Rally gaan rijden. Tevens heb ik een transportbedrijf. Daar moet je dan volledig op zijn gefocust”.

foto VD. Aad van Velsen (rechts) wenst Hans Peter Klazenga (links) alle succes toe met de verkiezingen.


Velsen at Twitter: