Velsen ook bezorgd over Tata-uitstoot

IJmuiden Het gemeentebestuur van Velsen is bezorgd, vindt het vervelend en is niet tevreden over Tata Steel. Het college van b en w wil met de directie van het staalbedrijf om de tafel om een hartig woordje te wisselen over de milieu-incidenten die zich de afgelopen tijd hebben voorgedaan.

Of het nu ging om grafietregens of zichtbare gele wolken, wij begrijpen dat onze inwoners hier bezorgd over zijn. Het college vindt het vervelend dat Tata Steel geen opheldering kan verschaffen over de gevolgen voor de gezondheid van inwoners die door emissies van het bedrijf of van Harsco worden getroffen. Wij zijn niet tevreden over de timing en de volledigheid van informatie.

In Wijk aan Zee, het meest getroffen dorp, wordt op 28 november een informatie-avond gehouden over de overlast. Die wordt georganiseerd door Tata Steel, Harsco en een aantal overheidsinstanties. Velsen wil graag ook zon informatiebijeenkomst in Velsen en verzoekt Tata die te organiseren.

IJmuiden Tata Steel IJmuiden is bang dat de aan- en afvoer van (staal-) producten per spoor niet vlekkeloos meer verloopt bij de invoering van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) waar momenteel over wordt gesproken.

Pieter van Tongeren van Outbound Logistics (uitgaande goederen) van staalbedrijf Tata Steel vreest dat het initiatief te veel de nadruk legt op het personenvervoer en niet voldoende ruimte overlaat voor …