Vier gewonden bij explosie Tata Steel in Velsen-Noord – RTL Nieuws

Vier gewonden bij explosie Tata Steel in Velsen-Noord - RTL Nieuws
Vier gewonden bij Tata Steel door explosie
Bij Tata Steel in Velsen-Noord zijn bij een explosie vier medewerkers gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De gewonden zijn niet in levensgevaar. De oorzaak van de explosie, die plaatsvond in de Kooks- en Gasfabriek, is nog niet bekend. 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De productie is niet stilgelegd en het gebouw hoefde niet te worden ontruimd, meldt het bedrijf. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Meerdere mensen melden op Twitter dat ze de explosie hebben gehoord. NH Nieuws meldt dat een inwoner van Wijk aan Zee, een dorp dat naast Velsen-Noord ligt, een harde doffe dreun hoorde en dat daarna de grond trilde.

Bij een explosie in een fabriek van Tata Steel in Velsen-Noord zijn vanochtend vier mensen gewond geraakt. Het zijn medewerkers van een onderhoudsfirma op het terrein van Tata Steel. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn niet levensbedreigend gewond, laat het bedrijf weten.

De vier gewonden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze zijn niet in levensgevaar. De situatie is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio inmiddels onder controle.

De ontploffing was tijdens onderhoud aan een Kooks- en Gasfabriek. Er zijn volgens Tata Steel geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en de productie is niet onderbroken.

De gemeente Velsen zegt op de hoogte te zijn van de situatie. “Als we de berichtgeving van Tata Steel mogen geloven, is er geen emissie geweest bij de explosie”, zegt een woordvoerder. “Wat wij weten is dat er een explosie is geweest die ook is gehoord in de omgeving. Verder wordt uitgezocht wat er precies aan de hand is.”