De Vries & van de Wiel stuit op bom in de Maas

De Vries & van de Wiel stuit op bom in de Maas
Bom in Maas bij Venlo onder water gedemonteerd
De vaargeul van de Maas bij Venlo wordt op diepte gebracht en verbreed zodat grotere schepen elkaar onbelemmerd kunnen kruisen of passeren. De werkzaamheden zijn gestart in mei, de volledige opdracht is eind 2018 afgerond. Het detectieonderzoek naar explosieven was al in februari gestart.De bom wordt vervolgens per werkschip naar de Ankerkade vervoerd (haven van Blerick). Van daar gaat de lading per vrachtwagen naar de springlocatie aan de Newtonweg, in de oksel van knooppunt Zaarderheiken, waar de bom op veilige wijze tot ontploffing wordt gebracht. 

Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Gebruiksvoorwaarden en Privacy Statement

Protocol voor bommen In en rond Venlo worden regelmatig explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Uit onderzoek blijkt dat op de bodem van de Maas ook zulke conventionele explosieven (CE) aanwezig zijn. Zowel Rijkswaterstaat als de aannemer gaan hier tijdens de werkzaamheden aan de vaargeul van de Maas zorgvuldig mee om.

5 meter diepte De vliegtuigbom ligt zo’n 5 m onder de waterlijn en is woensdag 31 mei 2017 ontdekt tijdens werkzaamheden om de vaargeul van de Maas bij Venlo te verruimen. De Explosieven opruimingsdienst defensie (EODD) ontmantelt de bom op zondag 24 september 2017.Het explosief zorgt vooralsnog niet voor gevaar of hinder. 

De hinder voor omwonenden is beperkt. Mede omdat het water dempend werkt, hoeven er geen mensen te worden geëvacueerd. Alleen zullen de bewoners van ongeveer 50 woningen enige tijd binnen moeten blijven omdat hun huis binnen de straal van 252 m van de veiligheidszone staat. Verder is het werkgebied uiteraard niet toegankelijk. contact & info   cookie   tip ons             

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Venlo at Twitter: