Rood kost Siem de Jong twee wedstrijden

16:56 – Siem de Jong heeft zijn schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd. De middenvelder annex aanvaller kreeg tegen PSV een rode prent voor een harde, late tackle, die volgens de aanklager betaald voetbal wordt aangezien als ernstig gemeen spel. De Ajacied is akkoord met het voorstel.Dus levert hem de overtreding op Santiago Arias een uitsluiting van twee duels op, waardoor hij alleen nog op de slotdag van de competitie namens Ajax tegen Excelsior, op zondag 6 mei, in actie kan komen.Verder zijn Clint Leemans (VVV-Venlo), Karol Mets (NAC Breda), Christián Cuevas (FC Twente), Jonas Svensson (AZ), Nicolas Tagliafico (Ajax), Dani Schahin (Roda JC), Denis Avdijaj (Roda JC) en Samir Memisevic (FC Groningen) voor één duel geschorst, vanwege een gele kaart die ze het afgelopen weekend kregen.

Nicolás Tagliafico en Siem de Jong zijn respectievelijk één en twee Eredivisie-wedstrijden geschorst.

Siem de Jong kon zijn frustraties niet onder controle houden en mocht met een directe rode kaart inrukken na een charge op Santiago Arias. Hierbij heeft de aanklager betaald voetbal een schorsing van 2 duels uitgesproken voor de middenvelder van Ajax.

Het duo kreeg zondag beiden rood tijdens de verloren topper tegen PSV in Eindhoven. Tagliafico in twee instanties, Siem de Jong mocht na een grove charge op de enkels van tegenstander Santiago Arias direct inrukken.  Beiden zijn daardoor niet van de partij als donderdag VVV-Venlo op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena. De Jong mist ook de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen directe achtervolger AZ op zondag 29 april.  Ajax besluit het seizoen op zondag 6 mei met een uitwedstrijd tegen Excelsior.Lees ook: Na dit rampseizoen van Ajax past stilte in Amsterdam

Ajax eindigt de kampioenswedstrijd van PSV met negen man. Enkele minuten na de tweede gele kaart voor Nicolas Tagliafico botviert Siem de Jong zijn frustraties op de achillespees van Santiago Arias. Hij krijgt direct rood van scheidsrechter Danny Makkelie.

Venlo at Twitter: