Ajax en PSV moeten aangepakt worden: Lef is het minste dat je moet hebben

Maurice Steijn en Kevin Hofland, de trainers van respectievelijk VVV-Venlo en Fortuna Sittard, vinden dat Eredivisieclubs zich meer moeten wapenen tegen Ajax en PSV. Beide Limburgse clubs slaagden er in om het de topclubs in Nederland bijzonder lastig te maken. Fortuna ging pas na een goal in blessuretijd onderuit tegen PSV (1-2) en ook Ajax kreeg de 0-2 zege in Sittard niet cadeau. Zo hoort het ook, vindt Kevin Hofland. “Vooraf nul punten incalculeren, typisch Nederlands”, zegt de trainer van Fortuna in het Algemeen Dagblad. “Dat stoort me eigenlijk wel. Natuurlijk zijn die twee van een ander niveau, maar ik wil onze ploeg gewoon met lef zien spelen. Dat is toch het minste wat je moet hebben.”

Volgens Maurice Steijn, die met VVV-Venlo bijna een punt pakte tegen Ajax (0-1), ligt het aan de mindset. “Je moet er écht in geloven. Niet vooraf van die plichtmatige teksten dat je ze gaat aanpakken, maar dat ook echt uitstralen op het veld. Wij hielden in de voorbereiding Werder Bremen op 1-1 en dat heb ik meegenomen in de voorbereiding. Dat biedt ook houvast.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.