Steijn razend: Het lijkt dat de topclubs bijna altijd vrijspraak krijgen

Maurice Steijn heeft het helemaal gehad met de tuchtcommissie van de KNVB. “Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep”, aldus de trainer van VVV-Venlo. “Dat is kansloos als VVV zijnde.”

Aanleiding voor zijn woede is de schorsing van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) die Roel Janssen eerder deze maand kreeg voor een overtreding op Alexander Bannink van FC Emmen (1-1).

20:25 – Maurice Steijn heeft geen goed woord over voor de tuchtcommissie van de KNVB. De oefenmeester van VVV-Venlo meent dat er in Zeist met twee maten gemeten wordt. Aanleiding voor zijn boosheid is de schorsing die Roel Janssen onlangs aan zijn broek kreeg. De verdediger, die nu ook geblesseerd is, moet vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) brommen voor een overtreding die hij maakte tegen Emmenaar Alexander Bannink. VVV ging tegen de straf in beroep, maar zonder succes. Manager voetbal Stan Valckx sprak onlangs van willekeur. Daar sluit Steijn zich bij aan. “De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken”, zegt Steijn tegen de NOS. “Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen.”

“De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken”, zegt Steijn. “Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vindt en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen.”

“Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist”, gaat Steijn verder. “Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zon goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.”

Steijn hekelt tuchtcommissie: Naar clubje van ons niveau wordt niet omgekeken

Daarom wil Steijn ook niks meer zeggen over de rode kaart van Peter van Ooijen voor een tackle op Adam Maher in blessuretijd van het duel met AZ (2-2). “Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over.”

“Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist”, aldus Steijn. “Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zon goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Ze doen toch wat ze zelf willen in Zeist. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.”

VVV-Venlo gaat niet meer in beroep tegen straffen van de tuchtcommissie van de KNVB. Dat stelt Maurice Steijn, die het helemaal heeft gehad met Zeist. “Welke straf er ook wordt gegeven aan een van onze spelers of coach, we gaan niet meer naar Zeist, gaan niet meer in beroep. Dat is kansloos als VVV”, foetert Steijn tegenover de NOS. Aanleiding voor zijn woede is de schorsing van drie wedstrijden voor Roel Janssen, die twee weken tegen FC Emmen geleden rood kreeg.

“De tuchtcommissie gebruikte mijn woorden om Janssen vier duels te geven, terwijl te pas en te onpas spelers worden vrijgesproken”, zegt Steijn. “Als ik zeg dat ik de tackle van Janssen onbesuisd vind en dom, maar niet met de intentie om iemand te blesseren, gebruikt de tuchtcommissie mijn woorden om Janssen zwaarder te straffen.”

Steijn laat de rode kaart voor Peter van Ooijen dan ook voor wat het is. De middenvelder werd in de blessuretijd tegen AZ van het veld gestuurd, nadat hij Adam Maher had neergehaald aan de zijlijn. “Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over.”

“Wat er ook gebeurt, wij gaan voorlopig niet meer naar Zeist”, herhaalt Steijn. “Willekeur. Het lijkt dat de topclubs, Feyenoord is een goed voorbeeld, die hebben zon goede advocaat, bijna altijd vrijspraak krijgen. Dat is ons niet gegund. Naar een clubje van ons niveau wordt niet omgekeken. Dan vinden ze het wel prima.”