LIVE de uitwedstrijd van AZ bij VVV in Venlo

LIVE de uitwedstrijd van AZ bij VVV in Venlo
Van den Brom mist zn spits in Venlo
VENLO – AZ gaat vanmiddag op bezoek bij VVV in Venlo. Bij winst gaat de selectie van John van den Brom de Limburgers voorbij op de ranglijst, hoewel die wel een wedstrijd minder hebben gespeeld. De wedstrijd is hier live te volgen of via de Facebookpagina van NH Sport.

Een paar weken geleden won AZ nog met 2-0 van de Limburgers voor de beker. Mats Seuntjens en Oussama Idrissi zorgden toen voor de doelpunten in het AFAS Stadion. De laatste vier duels van AZ in Venlo werden allemaal gewonnen. 

AZ mist spits Johnsen tegen verdedigend VVV-Venlo

Trainer John van den Brom weet wat zijn team te wachten staat: een ploeg die bij voorkeur de bus parkeert en hoopt op de counter.

Wie de oefenmeester kan opstellen tegen VVV is nog even een vraag. Bjørn Johnsen keerde geblesseerd terug van het Noorse nationale team en Ron Vlaar raakte licht geblesseerd in het oefenduel tegen HFC van afgelopen dinsdag. Verder miste Guus Til afgelopen week een paar trainingen door griep. Calvin Stengs zit zondag wel weer bij de selectie. De rechtsbuiten stond een paar weken geleden nog in de basis tegen De Graafschap, maar deed in de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag niet mee vanwege het kunstgras. Zondag speelt AZ ook op kunstgras, maar nu is Stengs fit genoeg om op dit grastype te spelen.

Myron Boadu (enkel), Rody de Boer (schouder), Stijn Wuytens (lies/buikspier) en Marko Vejinovic zullen zeker niet spelen.

23 november 2018 – Dat AZ na 12 speelronden een plek onder VVV-Venlo staat, mag uiteraard een verrassing heten. De Alkmaarders werden vorig seizoen nog knap derde maar bezetten nu de zesde plaats. Als het team van John van den Brom zondag wint bij VVV, gaat het de Limburgers voorbij. Dat is uiteraard het doel van Van den Brom als zijn team zondag tegen VVV speelt. De coach is positief over de tegenstander. “Met hun verdedigende manier van spelen, halen ze goede resultaten”, aldus de coach. “Het is hun goed recht dat ze voor zon tactiek kiezen. Het is aan ons om daar doorheen te spelen. Kansen gaan we altijd krijgen, maar het is de kunst om tegen VVV zo min mogelijk weg te geven uit counters. Want daar ligt hun gevaar. We moeten dus goed op onze restverdediging letten.”

Overigens is Björn Johnsen zondag niet inzetbaar bij AZ. Hij kampt met blessureleed. “Hij is tijdens de eerste van de twee interlands geblesseerd uitgevallen. Die wedstrijd scoorde hij overigens ook. Hoe ernstig zijn blessure is, kan ik nog niet zeggen. Maar zondag in Venlo Björn er sowieso niet bij”, zegt hij over de Noor.