AZ laat zege liggen bij VVV Venlo

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

VVV-Venlo heeft in extremis een punt overgehouden aan het thuisduel met AZ. Diep in de blessuretijd schoot Patrick Joosten binnen: 2-2. VVV stond op dat moment met tien man binnen de lijnen.  In stadion De Koel ging AZ uitstekend van start. Binnen een kwartier stond het 2-0 voor de gasten. Teun Koopmeiners benutte in de achtste minuut een penalty. De bal was op de stip gegaan na een VAR-moment. Jerold Promes bleek een overtreding te hebben begaan. Even later schoot Oussama Idrissi na een fraaie kapbeweging raak. 

Een knappe actie van Oussama Idrissi na een pass van Fredrik Midtsjø leverde al snel de 2-0 op. Peniel Mlapa deed uit een counter wat terug na een prima voorzet van Ralf Seuntjens. Guus Til (lat) en Idrissi (redding Lars Unnerstall) brachten de marge voor rust bijna weer op twee.

Nadat Albert Gudmundsson de kans op de beslissende 0-3 had gemist, knokte VVV zich terug in de wedstrijd. Peniel Mlapa scoorde na een fraaie steekpass van Ralf Seuntjens. Voor de huurling was het zn vijfde goal in de laatste vier competitieduels. 

AZ opende sterk, zag Albert Gudmundsson al in de 2de minuut de paal raken en Mats Seuntjens naast schieten in de rebound. Na een overtreding van Jerold Promes op Gudmundsson kreeg AZ een vroege strafschop en die werd benut door Teun Koopmeiners.

Joosten helpt VVV in blessuretijd aan punt tegen AZ

RoodIn het vervolg van de wedstrijd was het met name AZ dat de klok sloeg. Idrissi en Gudmundsson misten goede kansen op de 1-3. VVV-goalie Lars Unnerstall lag meerdere keren in de weg. 

VVV leek op een nederlaag af te koersen toen invaller Peter van Ooijen kon inrukken. De middenvelder van VVV ging met gestrekt been door op Adam Maher en incasseerde terecht direct rood. Met tien man flikte VVV het alsnog. Joosten schoot met links binnen in de verre hoek. De treffer werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na opnieuw een VAR-moment bleek daar geen sprake van. 

En even later kapte invaller Joosten Pantelis Hatzidiakos uit en schoot hij binnen. Scheidsrechter Jeroen Manschot dacht eerst aan buitenspel, maar de VAR maakte duidelijk dat het een goal was: 2-2.

AZ en VVV hadden bij aanvang van de wedstrijd beide achttien punten. De twee clubs laten door de remise de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met FC Utrecht en Vitesse.

In de rommelige tweede helft was AZ minder dominant, al kreeg het in tegenstelling tot VVV nog wel kansen. Unnerstall stond echter zijn mannetje bij schoten van Gudmundsson en Idrissi.