Ongekende blessuretijd nekt AZ in Venlo

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Peter van Ooijen is het niet eens met de rode kaart die hij ontving in de blessuretijd van VVV-Venlo – AZ (2-2). Het was een harde tackle, maar slachtoffer Adam Maher maakte er volgens de middenvelder meer van. Van Ooijen is verbaasd door het feit dat scheidsrechter Jeroen Manschot rood trok. “Ik heb hem niet geraakt”, benadrukt hij in gesprek met FOX Sports. “Ik maak een sliding, dat had ik niet moeten doen. Voor mijn gevoel raak ik hem niet, hij laat zich gewoon vallen. Maar nogmaals: ik vind dat het geen slimme overtreding is”

De VAR had de beslissing van Manschot moeten corrigeren, vindt Van Ooijen. “Dat lijkt me wel. De een denkt dat ik m wel raak, de ander niet.” Eerder dit seizoen ontsnapte de VVVer nog aan rood na een charge op Frenkie de Jong. “Dat was wél een overtreding. Als je mij kent als speler, weet je dat ik niet veel overtredingen heb gemaakt. Dit was geen slimme overtreding. Ik had daar geen sliding moeten maken, maar ik raak hem niet.”