Grote uitslaande brand bij dakkapellenbedrijf in Venlo

Op een bedrijventerrein in Venlo woedt een grote uitslaande brand in een gebouw waar dakkapellen worden gemaakt. Het pand moet volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord als verloren worden beschouwd.

De brandweer zet nu in om het ernaast gelegen metaalbedrijf te behouden. Drie woningen zijn ontruimd.

De brandweer werd rond 1.00 uur gealarmeerd en rukte met groot materieel uit. Volgens de veiligheidsregio zijn bij de brand geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

Naast het pand waar de brand woedt, is volgens dagblad De Limburger een autobedrijf gevestigd. De autos die er stonden zijn op tijd weggehaald.

Volgens de krant hebben er de afgelopen periode meerdere branden gewoed op Venlose bedrijventerreinen.

Het dakkapellenbedrijf is gevestigd in een grote bedrijfsverzamelloods op het industrieterrein dat ligt langs de spoorlijn naar Eindhoven.  Bij de buren, een dakdekkersbedrijf, ligt een hoop hout en isolatiemateriaal opgeslagen. 

Richting woonwijk De hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te bestrijden De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand. Vijf bluswagens werden naar de brandhaard gestuurd. Ook is een hoogwerker ingezet.

De vlammen sloegen metershoog uit het gebouw. De rook dreef af in de richting van de woonwijk Klingenberg. 

Meetploegen De brandweer zette meetploegen in om eventuele schadelijke stoffen in de directe omgeving te kunnen meten. 

Naast het pand waar de brand uitbrak, is een autobedrijf gevestigd. Waardevolle auto's die daar stonden, zijn weggehaald om te voorkomen dat er schade zou ontstaan. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Opvallend is dat de afgelopen maanden al meerdere branden zijn uitgebroken op bedrijventerreinen in Venlo. 

#Venlo, brand Voltastraat, brandweer heeft meetploegen ingezet om metingen te verrichten in de omgeving van de brand