Brand in gebouw op Voltastraat in Venlo

Op een bedrijventerrein in Venlo heeft een grote uitslaande brand gewoed in een gebouw waar dakkapellen worden gemaakt. Rond 05.00 uur was de brand onder controle en kon het nablussen beginnen, meldt 1Limburg.

De brandweer heeft het pand aan de Voltastraat gecontroleerd laten uitbranden. Ook een grafmonumentenbedrijf waar natuursteen lag opgeslagen, brandde uit.

Grote brand in dakwerkbedrijf Venlo | Binnenland

Evacuatie De blusploegen konden voorkomen dat een naastgelegen metaalbedrijf ook ten prooi viel aan de vlammen. Drie woningen zijn ontruimd.

De brandweer werd rond 01.00 uur gealarmeerd en rukte met groot materieel uit. Volgens de veiligheidsregio zijn bij de brand geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Het dakkapellenbedrijf is gevestigd in een grote bedrijfsverzamelloods op het industrieterrein dat ligt langs de spoorlijn naar Eindhoven. Het naastgelegen pand, een dakdekkersbedrijf waarin natuurstenen lagen opgeslagen, is ook volledig verwoest. 

Richting woonwijk De hulpdiensten rukten massaal uit om het vuur te bestrijden De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand. Zes bluswagens werden naar de brandhaard gestuurd. Ook is een hoogwerker ingezet.

De vlammen sloegen metershoog uit het gebouw. De rook dreef af in de richting van de woonwijk Klingenberg. 

Meetploegen De brandweer zette meetploegen in om eventuele schadelijke stoffen in de directe omgeving te kunnen meten. Daaruit is gebleken dat er geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Wel werden er drie woningen in de buurt ontruimd. Uit voorzorg werden de bewoners van drie woningen geëvacueerd. Zij werden tijdelijk ondergebracht bij bekenden, en een aantal vonden onderdak in een nabije horecagelegenheid. Naar verwachting kunnen alle bewoners binnenkort naar huis. Tot die tijd zorgt de gemeente voor een tijdelijke, andere opvanglocatie.

Naast het pand waar de brand uitbrak, is een autobedrijf en metaalbedrijf gevestigd. Waardevolle auto's die daar stonden, zijn weggehaald om te voorkomen dat er schade zou ontstaan. In deze gebouwen is wel rook-,  en waterschade ontstaan.

Rond 05.00 uur werd het sein 'brand meester' afgegeven. De brandweer is gestart met nabluswerkzaamheden. 

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Opvallend is dat de afgelopen maanden al meerdere branden zijn uitgebroken op bedrijventerreinen in Venlo. 

#Venlo, brand Voltastraat, brandweer heeft meetploegen ingezet om metingen te verrichten in de omgeving van de brand