Moreno Rutten: “We hebben met VVV-Venlo nog zestien punten nodig”

Moreno Rutten: \
Ongekende blessuretijd nekt AZ in Venlo
Nog een paar minuten en dan kunt u op NPO 1 of onze livestream op NOS.nl gaan kijken naar de samenvattingen van alle duels van dit weekeinde.

En uiteraard kunt u vanavond vanaf 22.00 uur inschakelen op NPO 1 voor Studio Voetbal. Te gast zijn Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, John van t Schip en Willem Vissers.

Patrick Joosten heeft een tiental van VVV-Venlo in een hectische slotfase een 2-2 gelijkspel bezorgd tegen AZ. De thuisploeg kwam terug van een 2-0 achterstand.

Dat was wél een overtreding. Als je mij kent als speler, weet je dat ik niet veel overtredingen heb gemaakt. Dit was geen slimme overtreding. Ik had daar geen sliding moeten maken, maar ik raak hem niet, stelt de middenvelder. Ondanks zijn standpunt, is de kans klein dat VVV een eventuele schorsing zal aanvechten bij de tuchtcommissie. Trainer Maurice Steijn tegenover de NOS: Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over.

Diep in blessuretijd komt VVV op gelijke hoogte tegen AZ. Patrick Joosten knalt de 2-2 binnen. De goal wordt eerst afgekeurd wegens buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR blijkt het geen buitenspel te zijn. Het wordt 2-2 in Venlo want de scheidsrechter fluit meteen af.

Peter van Ooijen ontving zondagmiddag een rode kaart in het duel tussen VVV-Venlo en AZ (2-2), na een harde tackle op Adam Maher. De middenvelder van de Limburgers is van mening dat hij te hard gestraft werd door scheidsrechter Jeroen Manschot. Ik heb hem niet geraakt, benadrukt Van Ooijen in gesprek met FOX Sports. Trainer Maurice Steijn zegt tegenover de NOS dat VVV in ieder geval niet naar de tuchtcommissie zal stappen.

Van Ooijen mag gaan douchen. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgt hij rood na een bizarre harde tackle op de enkels van Maher.

Ik maak een sliding, dat had ik niet moeten doen. Voor mijn gevoel raak ik hem niet, hij laat zich gewoon vallen. Maar nogmaals: ik vind dat het geen slimme overtreding is, aldus Van Ooijen. Hij is van mening dat de VAR de beslissing van Manschot had moeten corrigeren. Dat lijkt me wel. De een denkt dat ik 'm wel raak, de ander niet. Eerder dit seizoen kwam van Ooijen nog weg na een charge op Frenkie de Jong.

De return van de finale van de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors is opnieuw uitgesteld. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL kwam tot dat besluit nadat Boca Juniors een officieel protest had ingediend, waarin de club kenbaar maakte zich niet in staat te achten zondag te spelen. Er is nog geen nieuwe speeldatum bekendgemaakt.

Wissel aan de kant van AZ. Calvin Stengs, die een jaar geblesseerd aan de kant stond en onlangs zijn rentree maakte, komt in het veld voor Gudmundsson en speelt voor het eerst weer op kunstgras.

Kickbokser Rico Verhoeven en biljarter Dick Jaspers staan op de shortlist voor de verkiezing van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen maakt onder anderen tennisster Kiki Bertens kans op een definitieve nominatie. Dafne Schippers ontbreekt bij de vrouwen op de lijst.

VVV probeert met wat extra inzet en meer vechtlust de achterstand ongedaan te maken. Kansen levert het vooralsnog niet op.

VVV-Venlo heeft in extremis een punt overgehouden aan het thuisduel met AZ. Diep in de blessuretijd schoot Patrick Joosten binnen: 2-2. VVV stond op dat moment met tien man binnen de lijnen.  In stadion De Koel ging AZ uitstekend van start. Binnen een kwartier stond het 2-0 voor de gasten. Teun Koopmeiners benutte in de achtste minuut een penalty. De bal was op de stip gegaan na een VAR-moment. Jerold Promes bleek een overtreding te hebben begaan. Even later schoot Oussama Idrissi na een fraaie kapbeweging raak. 

Nadat Albert Gudmundsson de kans op de beslissende 0-3 had gemist, knokte VVV zich terug in de wedstrijd. Peniel Mlapa scoorde na een fraaie steekpass van Ralf Seuntjens. Voor de huurling was het zn vijfde goal in de laatste vier competitieduels. 

RoodIn het vervolg van de wedstrijd was het met name AZ dat de klok sloeg. Idrissi en Gudmundsson misten goede kansen op de 1-3. VVV-goalie Lars Unnerstall lag meerdere keren in de weg. 

VVV leek op een nederlaag af te koersen toen invaller Peter van Ooijen kon inrukken. De middenvelder van VVV ging met gestrekt been door op Adam Maher en incasseerde terecht direct rood. Met tien man flikte VVV het alsnog. Joosten schoot met links binnen in de verre hoek. De treffer werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na opnieuw een VAR-moment bleek daar geen sprake van. 

AZ en VVV hadden bij aanvang van de wedstrijd beide achttien punten. De twee clubs laten door de remise de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met FC Utrecht en Vitesse.