VVV-Venlo twee duels zonder Van Ooijen

VVV-Venlo twee duels zonder Van Ooijen
VVVer Van Ooijen krijgt drie wedstrijden, Thorsby mist één
Peter van Ooijen is het niet eens met de rode kaart die hij ontving in de blessuretijd van VVV-Venlo – AZ (2-2). Het was een harde tackle, maar slachtoffer Adam Maher maakte er volgens de middenvelder meer van. Van Ooijen is verbaasd door het feit dat scheidsrechter Jeroen Manschot rood trok. “Ik heb hem niet geraakt”, benadrukt hij in gesprek met FOX Sports. “Ik maak een sliding, dat had ik niet moeten doen. Voor mijn gevoel raak ik hem niet, hij laat zich gewoon vallen. Maar nogmaals: ik vind dat het geen slimme overtreding is”

De VAR had de beslissing van Manschot moeten corrigeren, vindt Van Ooijen. “Dat lijkt me wel. De een denkt dat ik m wel raak, de ander niet.” Eerder dit seizoen ontsnapte de VVVer nog aan rood na een charge op Frenkie de Jong. “Dat was wél een overtreding. Als je mij kent als speler, weet je dat ik niet veel overtredingen heb gemaakt. Dit was geen slimme overtreding. Ik had daar geen sliding moeten maken, maar ik raak hem niet.”

15:38 – VVV-Venlo heeft de schorsing van Peter van Ooijen van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd. De middenvelder kreeg een dubieuze rode kaart tegen AZ zondag, die voor veel frustraties zorgde bij trainer Maurice Steijn. Maar zoals aangekondigd gaat de club niet in beroep en is de schorsing dus een feit. Verder is sc Heerenveen-speler Morten Thorsby na zijn rode kaart tegen PSV voor één duel geschorst. Hij mist zodoende het treffen met Fortuna Sittard van komend weekend in eigen huis. Verder kregen Dave Bulthuis (sc Heerenveen) en Jurgen Mattheij (Excelsior) hun vijfde gele kaart van het seizoen voorgehouden en zij staan komend weekend dus ook geschorst langs de kant. Ook de straffen in de Eerste Divisie zijn bekend: Joey van den Berg, Kevin Luckassen en Luc Mares zijn allen één duel geschorst.

Dat was wél een overtreding. Als je mij kent als speler, weet je dat ik niet veel overtredingen heb gemaakt. Dit was geen slimme overtreding. Ik had daar geen sliding moeten maken, maar ik raak hem niet, stelt de middenvelder. Ondanks zijn standpunt, is de kans klein dat VVV een eventuele schorsing zal aanvechten bij de tuchtcommissie. Trainer Maurice Steijn tegenover de NOS: Ik ga er niks meer van vinden. Ze moeten er zelf maar wat van vinden. Ik zeg er helemaal niks meer over.

Van Ooijen mist zodoende het treffen met zijn oude werkgever Heracles Almelo van komend weekend. Ook moet hij het inhaalduel met Feyenoord op 6 december missen, terwijl hij tijdens het heenduel wel speelgerechtigd was.

Peter van Ooijen ontving zondagmiddag een rode kaart in het duel tussen VVV-Venlo en AZ (2-2), na een harde tackle op Adam Maher. De middenvelder van de Limburgers is van mening dat hij te hard gestraft werd door scheidsrechter Jeroen Manschot. Ik heb hem niet geraakt, benadrukt Van Ooijen in gesprek met FOX Sports. Trainer Maurice Steijn zegt tegenover de NOS dat VVV in ieder geval niet naar de tuchtcommissie zal stappen.