Strijd om linkerrijtje begint vandaag in Venlo – NOS

Opoku haalt hard uit van net buiten de zestien en dwingt daarmee Damen tot een redding. Daar was bijna de 1-0 voor VVV.

Na twintig minuten spelen nog geel doelpunten in De Koel. Beide ploegen zijn in evenwicht, maar hebben moeite om tot grote kansen te komen.

Edwards met een hele grote kans, maar op een of andere manier weet Unnerstahl zijn doel schoon te houden.

– VVV Venlo moet het vanavond doen zonder trainer Maurice Steijn. Hij is ziek. Assistent trainer Jay Driessen neemt de honneurs waar.

– Luigi Bruins wordt vandaag 32 jaar. Er maakte nog nooit een speler van Excelsior een Eredivisie-doelpunt op zijn verjaardag. Bruins heeft nog 1 doelpunt nodig om zijn persoonlijk seizoensrecord in de Eredvisie te evenaren (6 goals).

– Excelsior begint vandaag met Lorenzo Burnet voor Siebe Horemans, Ryan Koolwijk voor Robin van der Meer en Luigi Bruins voor Dennis Eckert.

– Van de zes vorige duels met Excelsior in Venlo won VVV er vier. Alleen vorig seizoen gingen de punten mee naar Rotterdam: 2-3.

– In Rotterdam werd het dit seizoen 1-0 door een treffer van Elias Mar Omarsson. In de slotfase kreeg Ali Messaoud (Excelsior) rood.

– VVV verloor 5 van de laatste 6 duels, is gezakt naar het rechterrijtje (10de), 3 punten boven nummer 14 Excelsior.

– Moreno Rutten (VVV) kan meespelen. Hij werd deze week vrijgesproken door de tuchtcommissie voor zijn rode kaart van vorige week tegen FC Groningen.

De 25ste speelronde in de eredivisie gaat vandaag verder met vier duels. Om 18.30 uur trappen VVV en Excelsior af in Venlo. PSV en NAC beginnen aan hun Brabantse onderonsje om 19.45 uur, net als ADO en Heerenveen. Willem II-De Graafschap is om 20.45 uur de laatste wedstrijd van de dag.

8 maart 2019 – Adrie Poldervaart kan zaterdag tegen VVV-Venlo weer een beroep doen op Luigi Bruins en Ryan Koolwijk. Bruins is hersteld van een blessure, Koolwijk keert terug van een schorsing. Daartegenover staat wel de afwezigheid van Dennis Eckert. “Hij heeft last, dus hij is er morgen niet bij. Ik verwacht hem snel terug. Tegen PSV heeft hij een enkelblessure opgelopen en daar is hij mee blijven spelen. Eerst ging het nog wel, maar hij heeft kennelijk toch te veel last”, zegt Poldervaart over de van Celta de Vigo overgekomen aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond.

Excelsior kan in De Koel een belangrijke slag slaan in de strijd tegen degradatie. Bij een zege komen de Kralingers in punten gelijk met VVV, dat tiende staat. “De ranglijst is niet belangrijk, we moeten gewoon winnen”, aldus Poldervaart. “Deze wedstrijd krijgt meer waarde, want als je wint dan sta je gelijk met VVV. Niemand loopt op je in en niemand loopt op je uit. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.”