Strijd om linkerrijtje is begonnen in Venlo – NOS

Elías Már Ómarsson is heel dicht bij de 1-1 van Excelsior. De IJslander kopt van dichtbij binnen, maar keeper Unnerstahl weet met een katachtige reflex de 1-1 te voorkomen.

Bijna de 2-0 voor PSV. Eerst speelt Gakpo zichzelf goed vrij, maar stuit hij op de benen van keeper Van Leer. Daarna haalt Angelino van zon 15 meter uit, maar de bal gaat via de lat terug het veld in.

Jeroen Zoet (28 jaar en 62 dagen) is de jongste eredivisiekeeper die de 250 eredivisieduels haalt sinds Ed de Goey (26 jaar, 254 dagen). De laatste keeper die de 250 eredivisieduels bereikte bij PSV, was Ronald Waterreus op 1 november 2000.

Een snelle voorsprong voor PSV. Gakpo geeft voor, De Jong komt goed voor zijn man en tikt simpel binnen. 1-0 voor PSV

ADO had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Immers schiet van dichtbij echter op de benen van Heerenveen-keeper Hahn. Zijn rebound wordt op de lijn gekeerd. Heerenveen ontsnapt.

De wedstrijden die om 19.45 uur op het programma stonden, PSV-NAC en ADO-Heerenveen zijn inmiddels ook begonnen.

Messaoud komt goed door op rechts, haalt uit vanuit een schier onmogelijke hoek, maar toch is het bijna raak. Unnerstahl weet de bal net weg te tikken.

– Dit Brabantse treffen staat voor de 50ste keer op de rol. PSV won thuis 37 keer. NAC won 5 keer in Eindhoven, voor het laatst in 1995: 2-4. Na 2009 (2-2) pakte NAC geen punt in de Lichtstad.

– Hirving Lozano (PSV), Daan Klomp (NAC) zijn geschorst. NAC-coach Mitchell van der Gaag heeft Karol Mets uit de selectie gezet omdat hij op de training ongeïnteresseerd oogde.

– ADO won maar één van zn laatste vier duels en staat twaalfde, met 2 punten minder dan nummer negen Heerenveen. De Friezen hielden aan hun laatste vijf wedstrijden negen punten over.

8 maart 2019 – Adrie Poldervaart kan zaterdag tegen VVV-Venlo weer een beroep doen op Luigi Bruins en Ryan Koolwijk. Bruins is hersteld van een blessure, Koolwijk keert terug van een schorsing. Daartegenover staat wel de afwezigheid van Dennis Eckert. “Hij heeft last, dus hij is er morgen niet bij. Ik verwacht hem snel terug. Tegen PSV heeft hij een enkelblessure opgelopen en daar is hij mee blijven spelen. Eerst ging het nog wel, maar hij heeft kennelijk toch te veel last”, zegt Poldervaart over de van Celta de Vigo overgekomen aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond.

Excelsior kan in De Koel een belangrijke slag slaan in de strijd tegen degradatie. Bij een zege komen de Kralingers in punten gelijk met VVV, dat tiende staat. “De ranglijst is niet belangrijk, we moeten gewoon winnen”, aldus Poldervaart. “Deze wedstrijd krijgt meer waarde, want als je wint dan sta je gelijk met VVV. Niemand loopt op je in en niemand loopt op je uit. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.”