Matig PSV ontsnapt in Venlo dankzij late treffer Lozano – AD.nl

Matig PSV ontsnapt in Venlo dankzij late treffer Lozano - AD.nl
Reacties op nederlaag Ajax bij AZ
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

11:28 – Een verrassing in de opstelling van PSV voor het uitduel tegen VVV-Venlo. Trainer Mark van Bommel zet Jorrit Hendrix op de bank en geeft jongeling Michal Sadilek weer de kans op het middenveld. Hirving Lozano keert weer terug, ten koste Cody Gakpo. De laatste weken maakt Sadilek een goede indruk bij Van Bommel. De Tsjech brengt de nodige pit bij de koploper, die na de winter niet zo onaantastbaar is dan tijdens de laatste maanden van 2018. Hij wordt op het middenveld vergezeld door Mohamed Ihattaren en Pablo Rosario.

Volop spektakel in Alkmaar bij aanvang van de tweede helft. Eerst kopt Dolberg rakelings naast het AZ-doel, vervolgens stormt Stengs alleen op Onana af, maar kan Blind uiteindelijk redding brengen voor de doellijn, en weer even later knalt Stengs nog eens hard over het doel van Ajax. Maar doelpunten: ho maar.

Ingreep Van Bommel: Hendrix bankt ten koste van Sadilek

Bij VVV begint Roel Janssen vanaf de aftrap en dat gaat ten koste van ex-PSVer Damian van Bruggen, die van Maurice Steijn op de bank moet plaatsnemen:

Peter Bosz zal met Bayer Leverkusen voorlopig niet de topvier van de Bundesliga binnendringen. Vorige week kwam hij bij Hannover 96 nog met de schrik vrij, maar vandaag verloor zijn ploeg wel. Thuis met 1-3 van Werder Bremen.

Opstellingen:VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Kum, Janssen; Seuntjens, Post, Van Ooijen; Opoku, Mlapa, JoostenPSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, Sadílek, Ihattaren; Lozano, De Jong, Bergwijn

Ook in Groningen is het rust. Beide teams kunnen na een opgewonden laatste kwartier even afkoelen met een bekertje thee. FC Groningen leidt met 1-0 door een eigen doelpunt van ADO-speler Lex Immers.