VVV-Venlo hengelt Duitse middenvelder binnen – 1Limburg – Nieuws en Sport uit Limburg

VVV-Venlo heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Richard Neudecker tekende vrijdag een contract voor drie seizoenen bij de club van trainer Maurice Steijn. De 22-jarige Duitser komt over van FC St. Pauli.

Neudecker speelde in de jeugd van 1860 München, voordat hij drie jaar geleden de overstap maakte naar 2. Bundesliga-club St. Pauli. Daar was hij het afgelopen seizoen een gewaardeerde basisspeler, maar de middenvelder wilde zijn aflopende verbintenis in Hamburg niet verlengen. Duitse media meldden onlangs dat hij intensief werd gevolgd door diverse clubs, waaronder PSV en AZ.

VVV-Venlo trots op eerste aanwinst voor nieuwe seizoen

Ook clubs uit de Bundesliga hadden hem op de radar, maar Neudecker kiest voor de Eredivisie. “Ik heb een heel goed gevoel bij deze club en de mensen met wie ik gesproken heb”, laat hij weten op de clubsite. “Ik ben blij bij VVV de komende jaren mijn beste beentje voor te kunnen zetten. Natuurlijk wil ik op termijn spelen in de Bundesliga, maar ik denk me juist bij VVV-Venlo te kunnen ontwikkelen om daar terecht te komen.”

Manager Voetbal Stan Valckx van VVV prijst zich gelukkig met Neudecker. “Het is prachtig dat een speler van dit kaliber voor VVV kiest. Ik ben ervan overtuigd dat we heel veel plezier aan hem gaan beleven.”

17 mei 2019 – VVV-Venlo heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De Limburgse club heeft Richard Neudecker aan zich gebonden. De 22-jarige middenvelder komt over van het Duitse FC St. Pauli en tekent in Venlo een contract voor drie jaar. Neudecker speelde drie seizoenen voor St. Pauli, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. Hij wilde zijn aflopende contract bij de club niet verlengen. Hiervoor speelde hij in de jeugd van 1860 München. VVV claimt dat diverse clubs uit de Bundesliga en ook PSV en AZ achter de middenvelder aanzaten.

Manager Voetbal Stan Valckx van VVV is in zijn nopjes met de komst van Neudecker, zo laat hij weten op de website van de club. “Het is prachtig dat een speler van dit kaliber voor VVV kiest. Ik ben ervan overtuigd dat we heel veel plezier aan hem gaan beleven.”

BundesligaOok de middenvelder zelf kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “Ik heb een heel goed gevoel bij deze club en de mensen met wie ik gesproken heb. Ik ben blij bij VVV de komende jaren mijn beste beentje voor te kunnen zetten. Natuurlijk wil ik op termijn spelen in de Bundesliga, maar ik denk me juist bij VVV-Venlo te kunnen ontwikkelen om daar terecht te komen.”