VVV-Venlo strikt Elia Soriano als opvolger van topscorer Mlapa – NU.nl

VVV-Venlo strikt Elia Soriano als opvolger van topscorer Mlapa - NU.nl
VVV haalt tweede aanwinst in vier dagen: Blij dat het dit keer gelukt is
Soriano komt transfervrij over van het Poolse Korona Kielce, waar hij in het afgelopen seizoen veertien keer scoorde in 33 wedstrijden. Hij tekent in Venlo een contract voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen.

De geboren Duitser, die ook een Italiaans paspoort heeft, speelde in het verleden ook voor SV Darmstadt 98, VfR Aalen, het tweede team van Eintracht Frankfurt, Karlsruher SC, Stuttgarter Kickers en Würzburger Kickers.

Zijn contract in Polen liep af, waardoor hij transfervrij naar VVV verkast. Elia is een waardig opvolger voor Peniel Mlapa. Hij is trouwens eerder al in beeld geweest bij VVV, laat Stan Valckx, manager voetbal, weten op de website van VVV. Mlapa was dit seizoen gehuurd van Dynamo Dresden en keert terug naar Duitsland. Soriano, wiens broer Roberto acht interlands voor Italië speelde en momenteel uitkomt voor Bologna, toont zich tevens content met de overstap naar Nederland.

Soriano, de oudere broer van achtvoudig Italiaans international Roberto Soriano, moet Mlapa doen vergeten in Venlo. De 28-jarige geboren Togolees was voor een seizoen gehuurd van Dynamo Dresden en zal niet terugkeren bij VVV. Mlapa maakte in het recent afgelopen seizoen vijftien competitiegoals in dertig duels.

De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond. Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is. Verder ben ik behoorlijk snel, sterk in de één-tegen-één en ik ben tweebenig. Nee, dat is niet aangeboren, maar het resultaat van jarenlang oefenen, samen met mijn broer, vertelt Soriano over zichzelf. Na Neudecker, die werd overgenomen van FC St. Pauli, is de spits de tweede zomerse aanwinst van VVV.

“Elia is een waardig opvolger voor Peniel Mlapa. Hij is trouwens eerder al in beeld geweest bij VVV”, zegt manager voetbal Stan Valckx op de site van VVV.

“De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond”, reageert Soriano, die na de Duitse middenvelder Richard Neudecker de tweede zomeraanwinst van VVV is. “Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is.”

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Elia Soriano, zo maakt de Limburgse club via de officiële kanalen bekend. De Duits-Italiaanse spits wordt transfervrij overgenomen van het Poolse Korona Kielce en tekent in Venlo een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Na Richard Neudecker is Soriano de tweede aanwinst van VVV voor volgend seizoen.

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Elia Soriano. De Duits-Italiaanse spits komt transfervrij over van het Poolse Krona Kielce. Soriano heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2020 met de optie voor nog een jaar, zo meldt VVV via de officiële kanalen.

De 29-jarige Soriano werd geboren in Darmstadt en werd opgeleid door SV Darmstadt’98. Afgelopen seizoen speelde hij voor het Poolse Korona Kielce, waar hij in 33 wedstrijden tot veertien goals kwam. In Venlo wordt Soriano gezien als de opvolger van de vertrokken Peniel Mlapa. 

“Elia is een waardig opvolger voor Peniel Mlapa. Hij is trouwens eerder al in beeld geweest bij VVV”, vertelt manager voetbal Stan Valckx op de website van de Venlonaren. Dat wordt bevestigd door Soriano. “De vorige keer dat we contact hadden, kwam het uiteindelijk niet rond. Ik ben blij dat het dit keer wel gelukt is.”

De aanwinst omschrijft zichzelf als een balvaste spits. “Verder ben ik behoorlijk snel, sterk in de één-tegen-één en ik ben tweebenig. Nee, dat is niet aangeboren, maar het resultaat van jarenlang oefenen, samen met mijn broer.” Soriano is de tweede aanwinst in korte tijd voor VVV. Vorige week werd de komst van middenvelder Richard Neudecker al wereldkundig gemaakt.