PREVIEW I Ajax voor 23e keer naar Venlo – Ajax.nl/nieuws

PREVIEW I Ajax voor 23e keer naar Venlo - Ajax.nl/nieuws
Twee vraagtekens bij Ajax tegen VVV: Ik weet niet of hij het gaat halen
Ajax is niet ongeschonden uit het duel met PAOK Saloniki gekomen. Afgelopen dinsdag wonnen de Amsterdammers met 3-2 van de Griekse topclub, waardoor het team van trainer Erik ten Hag zich verzekerde voor een plek in de play-offs van de Champions League. In aanloop naar het duel met VVV-Venlo in de Eredivisie gaf de coach aan dat Klaas-Jan Huntelaar en Noussair Mazraoui niet pijnvrij zijn. Met name laatstgenoemde is een vraagteken voor de competitiewedstrijd.

Klaas-Jan is aangeslagen uit de wedstrijd gekomen, mar we staan er positief in. Bij het moment van de penalty viel er iemand op zijn rug. Hij heeft de training van woensdag overgeslagen, maar gaat straks weer trainen, zei Ten Hag vrijdag op de persconferentie. Mazraoui maakte dinsdag de negentig minuten vol, maar heeft last van zijn knie. Dat is een probleempje. Ik weet niet of hij morgen gaat halen, daar staat een vraagteken achter. Verder zijn we goed uit de wedstrijd gekomen.

Mazraoui begon tegen PAOK als rechtsback en verving in de tweede helft Razvan Marin op het middenveld. De Roemeense aankoop werd na 45 minuten gewisseld door Ten Hag, die niet tevreden was. Hij moet dominanter spelen, aldus Ten Hag, om Marin vervolgens in bescherming te nemen. Een nieuwe speler moet de tijd krijgen om te wennen aan ons systeem. Op die positie moet je spelers hebben die de bal wilen hebben en beschikken over voetbalintelligentie, dat heeft Marin zeker.

Een andere aankoop die nog moet wennen is Edson Álvarez. De Mexicaanse verdediger werd voor vijftien miljoen euro aangetrokken, maar wacht nog op zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht. Hij moet toch vooral in het eerste team gaan wennen. Het zou misschien kunnen dat hij een keer bij Jong Ajax meedoet, maar dat is niet de gedachte die ik in mijn hoofd heb, aldus Ten Hag. Álvarez kwam woensdag in actie in een onderling oefenduel tussen de reserves.

Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar zijn onzeker voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Eerstgenoemde heeft last van zijn knie, terwijl Huntelaar kampt met rugproblemen. Dat heeft Erik ten Hag laten weten op de persconferentie.

“Klaas-Jan is wat aangeslagen uit de wedstrijd gekomen. Zoals ik het nu zie, zie ik het positief in. Hij gaat zometeen weer trainen, maar heeft de training op woensdag overslagen”, aldus Ten Hag. “Met de penaltysituatie viel er eentje bovenop hem, dus hij heeft last van zijn rug.”