Ajax na rust met ruime cijfers langs VVV in Venlo – NU.nl

Ajax na rust met ruime cijfers langs VVV in Venlo - NU.nl
Ajax heeft weinig moeite met VVV in Venlo
Met het bezoeken en gebruiken van de diensten van FOK.nl ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Om een betaling te doen is het noodzakelijk dat je hieronder akkoord gaat. Vergeet niet ook onze algemene voorwaarden en privacyverklaring te lezen.Let op: de gekochte tijd gaat in zodra je betaling is goedgekeurd.

Dolberg stond in het eerste competitieduel met Vitesse nog in de basis, maar is daarna op een zijspoor beland. Zijn afwezigheid in de wedstrijdselectie heeft te maken met een aanstaande transfer. De aanvaller zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Hoffenheim en OGC Nice.

De wet koop op afstand verplicht ons je te melden dat je recht op bedenktijd hier niet van kracht is. Immers; je verbruikt je tegoed direct na betaling. Om deze reden kunnen we je activiteit bij een betaald bezoek opslaan. We houden niet bij wélke paginas je bekijkt, maar kunnen desgewenst wel bijhouden op welke momenten je de site bezoekt binnen je betaalde periode. Als je akkoord gaat met de voorwaarden geef je aan dat je begrijpt dat je geen recht hebt op de gebruikelijke bedenktijd of retour.

Promes vormt in Venlo de aanval met Hakim Ziyech en Dusan Tadic en zal spelen vanaf de linkerkant. David Neres en Klaas-Jan Huntelaar zitten op de bank. Het middenveld bestaat uit Razvan Marin, Daley Blind en Donny van de Beek, die nog altijd in beeld zou zijn bij Real Madrid.

Ten Hag gaat in op situatie Dolberg en noemt twee aanstormende talenten

VENLO – Ajax heeft tussen twee belangrijke Champions League-ontmoetingen in gedaan wat het moest doen in Venlo. De Noord-Limburgers werden in de eigen Koel over de knie gelegd: 1-4.

Voor Promes en Dest betekent het hun debuut in de basis in een competitieduel van Ajax. Schuurs kreeg van trainer Erik ten Hag al een basisplaats in het openingsduel met Vitesse, maar vorige week tegen FC Emmen bleef hij de hele wedstrijd op de bank.

Ajax-trainer Erik ten Hag had in Venlo basisplaatsen ingeruimd voor Sergiño Dest, Perr Schuurs en Quincy Promes. Laatstgenoemde, die eindelijk weer een keer mocht starten bij de Amsterdammers, zal een onbevredigend gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd in Venlo. De van Sevilla overgekomen Promes liep halverwege de eerste helft een blessure aan zijn voet op, en die belemmerde hem uiteindelijk om een normale wedstrijd te kunnen spelen.

Ten Hag heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling. Zo heeft Sergino Dest en basisplaats en ook Quincy Promes verschijnt aan de aftrap. Dat gaat ten koste van Joel Veltman en David Neres. Kasper Dolberg zit niet bij de wedstrijdselectie.

Nadat Promes een goede kans op de openingstreffer had gemist (hij schoot net voorlangs op aangeven van Hakim Ziyech) werd hij vijf minuten voor rust noodgedwongen gewisseld. Een andere verrassende basisklant, Dest, liet zich voor rust in aanvallend opzicht gelden, maar kon dat niet bekronen met een goal. Na een mooie pass van Lisandro Martinez stuitte hij op de uitgekomen Venlose keeper Thorsten Kirschbaum.

Na het duel met PAOK is het nu weer tijd voor de Eredivisie. Ajax gaat op bezoek bij VVV Venlo in de Koel, waar het de laatste jaren niet altijd makkelijk ging.

Op slag van rust schoot Ziyech op aangeven van Dusan Tadic de 0-1 binnen, en vijf minuten na de thee zette ook de Serviër zijn naam op het scorebord. En net als afgelopen week tegen PAOK Saloniki deed Tadic dat vanaf de strafschopstip. Nadat een schot van Nicolas Tagliafico door Roel Janssen met de hand was beroerd, mocht Tadic van elf meter aanleggen. Na een klein uur voetballen in Venlo moest na Promes ook Ziyech met een blessure naar de kant, en van beide spelers is het afwachten of en hoe lang ze dinsdagavond kunnen spelen tegen APOEL Nicosia.

Ziyechs vervanger Klaas-Jan Huntelaar had niet lang nodig om na zijn entree zijn naam op het scorebord te zetten. Een mooie Ajax-aanval via Schuurs, Tadic en Tagliafico werd door Huntelaar uiteindelijk bekroond. David Neres, die Promes in de eerste helft was komen vervangen, zette een kwartier voor tijd de eindstand op het scorebord. Op aangeven van Donny van de Beek kapte Neres zich vrij en klopte hij Kirschbaum in de lange hoek. In de voorlaatste minuut redde VVV de eer via Evert Linthorst, die Razvan Marin uitkapte en André Onana verschalkte met een lage schuiver.

Door de ruime zege neemt Ajax (voor even) weer de koppositie in de Eredivisie in. Het is Vitesse (dat vrijdagavond al op zeven punten kwam) op doelsaldo weer gepasseerd. Ook Sparta (eveneens met zeven punten) heeft een minder doelsaldo dan de Amsterdammers.