Dekkingsfout bij corner zorgt voor Groningse nederlaag in Venlo – RTV Noord

Dekkingsfout bij corner zorgt voor Groningse nederlaag in Venlo - RTV Noord
FC Utrecht maakt einde aan slechte reeks, ook VVV klopt FC Groningen
Yeboah schoot de thuisploeg op voorsprong, Hrustic maakte op slag van rust schitterend gelijk met een fraai gekruld schot. Groningen kreeg in de 2e helft via Hrustic kansen op een voorsprong, maar VVV-doelman Kirschbaum tikte onder andere zijn vrije bal op de paal. In de slotfase kreeg de FC dus alsnog een nieuwe nederlaag te verwerken, de derde van dit seizoen.

In de tweede helft slaagden de gasten er niet in om te profiteren van het slordige spel van de Limburgers. Er was wel een veldoverwicht, maar dit werd niet uitgedrukt in doelpunten.Alles moest van Hrustic komen want de rest van de spelers van de FC werden niet gevaarlijk in het strafschopgebied.

FC Groningen zocht meteen de aanval, maar de eerste de beste counter van de thuisploeg leverde een goal op. De razendsnelle John Yeboah was de gevierde man door bij zijn debuut de bal langs Sergio Padt te schuiven. Hij profiteerde van het feit dat Django Warmerdam buitenspel ophief. Het duurde even voordat Groningen die tegenslag te boven was. Ajdin Hrustic kreeg een grote kans. Hij stond vrij in de zestien, maar schoot de bal slordig over.

Na een gelijkopgaande openingsfase zorgde Yeboah in de 12e minuut voor het eerste doelpunt. Een verkeerde inschatting van Warmerdam zorgde ervoor dat buitenspel opgeheven werd. De aanvaller van VVV sprintte richting Padt en passeerde de doelman van de gasten.

In de laatste twintig minuten kroop VVV weer wat uit zijn schulp, maar juist in die fase kregen de bezoekers twee grote kansen. Eerst schoot Hrustic vol op doelman Thorsten Kirschbaum, niet veel later raakte hij de paal uit een prachtige vrije trap. Het bleken dure missers. Tegen de verhouding in maakte Evert Linthorst er in de 84e minuut 2-1 van. Hij tikte helemaal vrij binnen na een hoekschop.

Groningen had daarna meer balbezit, maar wist geen kansen af te dwingen. Op slag van rust kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Hrustic kreeg de bal aangespeeld van de sterk debuterende Ahmed El Messaoudi.

De aanvallende middenvelder nam de bal goed aan, keek even op en zag dat Kirschbaum te ver voor zijn doel stond. Met een schitterende uithaal wist hij de keeper van VVV te verschalken.

Net toen Groningen toch met een punt naar huis leek te gaan ging het alsnog mis. Hierdoor is de seizoensstart van de ploeg van coach Danny Buijs mislukt getuige de veertiende plaats met vier punten uit vijf duels. Volgende week zaterdag wacht voor de FC de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

FC Groningen is op bezoek bij VVV-Venlo voor de vierde keer op rij verstoken gebleven van drie punten. De Trots van het Noorden was lange tijd de bovenliggende partij in Limburg, maar slikte uiteindelijk een 2-1 nederlaag.

Bij FC Utrecht-FC Emmen kwam de thuisploeg zeven minuten voor rust op 1-0 via Adrián Dalmau. Het was voor de Spaanse aankoop de derde wedstrijd op rij waarin hij scoorde.

In de openingsfase van de tweede helft kopte Gyrano Kerk uit een corner van Adam Maher de 2-0 binnen. Vlak daarna maakte Michael de Leeuw met zijn zestigste Eredivisie-goal de aansluitingstreffer, maar verder kwam Emmen niet. In de zesde minuut van de blessuretijd bepaalde invaller Jean-Christophe Bahebeck de eindstand op 3-1.

Het ambitieuze FC Utrecht begon het seizoen met zeges op ADO Den Haag (2-4) en PEC Zwolle (3-1), maar speelde daarna gelijk tegen Feyenoord (1-1) en verloor van VVV-Venlo (1-2) en FC Twente (3-1). Door de derde overwinning van het jaar klimt het team van Van den Brom naar vijfde plek met tien punten.

FC Emmen verloor voor de vijfde keer in zes wedstrijden en staat in de staart van de ranglijst met drie punten.

VVV kwam thuis tegen FC Groningen na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van John Yeboah. De Duitse huurling van VfL Wolfsburg kreeg de bal in de loop mee, trok naar binnen en passeerde Sergio Padt in de verre hoek.

Vlak voor rust bracht Ajdin Hrustic FC Groningen met een prachtige treffer op gelijke hoogte. De Australische middenvelder, die enkele minuten eerder nog net over schoot, vond het doel met een uithaal van zon dertig meter.

In de tweede helft kregen beide ploegen de nodige kansen en was Hrustic tien minuten voor tijd met een vrije trap op de paal dicht bij de 1-2 namens Groningen. Aan de andere kant was het even later wel raak toen Evert Linthorst in volledig vrijstaande positie kon binnenschieten.

VVV gaf de 2-1-overwinning niet meer uit handen en steeg met negen punten uit zes wedstrijden naar een plek in de middenmoot. FC Groningen verloor voor de derde keer in vier duels en staat met vier punten uit vijf duels net boven de degradatiestreep.