Lees terug: FC Groningen onnodig onderuit in Venlo – RTV Noord

Lees terug: FC Groningen onnodig onderuit in Venlo - RTV Noord
Maaskant beboet matchwinner na achterlijk gedrag: “Hij moet eten gaan betalen”
Padt; Zeefuik, Itakura, Te Wierik, Van Hintum; Hrustic, Matusiwa, Schreck, El Messaoudi, Warmerdam, Benschop.

Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, Scheimann; Linthorst, Cattermole, Neudecker; Yeboah, Wright, Van Ooijen.

Evert Linthorst groeide zaterdagavond uit tot de held van VVV-Venlo, dat een late 2-1 zege boekte op FC Groningen. De negentienjarige Venlonaar tekende voor de winnende goal, maar zal desondanks zijn portemonnee moeten trekken: Linthorst kreeg een boete van trainer Robert Maaskant.

Omdat hij zijn shirt uittrok, achterlijk gedrag. Maar voor de rest is het prima. Ik hoop dat hij hier ergens staat, trouwens, zegt de oefenmeester met een glimlach. Linthorst doorliep de jeugdopleiding van VVV en speelde dit seizoen tot dusver reeds zes wedstrijden, waarin hij goed was voor vier doelpunten. De middenvelder is enigszins verrast dat hij voor het uittrekken van het shirt, een actie die hem op een gele kaart kwam te staan, bestraft wordt door Maaskant.

De matchwinner trok zijn shirt uit na zijn vierde treffer van het seizoen en kreeg een gele kaart: achterlijk gedrag, aldus Maaskant. “Ik heb hem net een boete gegeven, hij moet eten gaan betalen voor de spelers”, liet hij na afloop weten aan FOX Sports. De trainer was verder lovend over Linthorst. “Een fijne speler, een beetje ouderwetse box-to-box-speler: goed aan de bal, komt vaak voor de goal, maar hij moet nog veel leren.”

VVV-Venlo won zaterdagavond met 2-1 van FC Groningen, door een doelpunt van Evert Linthorst in de 84e minuut. De negentienjarige middenvelder vierde de winnende treffer door zijn shirt uit te trekken, tot ongenoegen van trainer Robert Maaskant. De oefenmeester van VVV laat na afloop in gesprek met FOX Sports weten dat Linthorst een boete krijgt voor achterlijk gedrag.

De jonge Noord-Limburger zelf was enigszins verrast door de beslissing van Maaskant. “Of ik wist dat deze sanctie staat op het uittrekken van je shirt? Nee, dat wist ik ook niet. Maar ja, op zon moment neem ik het voor lief en ga ik lekker eten betalen voor de jongens “, verklaarde hij lachend.

In de openingsfase van de tweede helft kopte Gyrano Kerk uit een corner van Adam Maher de 2-0 binnen. Vlak daarna maakte Michael de Leeuw met zijn zestigste Eredivisie-goal de aansluitingstreffer, maar verder kwam Emmen niet. In de zesde minuut van de blessuretijd bepaalde invaller Jean-Christophe Bahebeck de eindstand op 3-1.

🍕 | Evert Linthorst trok na zijn winnende goal voor @VVVVenlo tegen FC Groningen zijn shirt uit. Consequentie: een gele kaart én eten betalen voor de hele ploeg. #vvvgro pic.twitter.com/533J69gbXb

Het ambitieuze FC Utrecht begon het seizoen met zeges op ADO Den Haag (2-4) en PEC Zwolle (3-1), maar speelde daarna gelijk tegen Feyenoord (1-1) en verloor van VVV-Venlo (1-2) en FC Twente (3-1). Door de derde overwinning van het jaar klimt het team van Van den Brom naar vijfde plek met tien punten.