VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant – 1Limburg – Nieuws en Sport uit Limburg

VVV-Venlo ontslaat coach Robert Maaskant - 1Limburg - Nieuws en Sport uit Limburg
VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant twee dagen na afgang tegen Heracles
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

32 VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant maandag al na vijf maanden ontslagen. De vijftigjarige Schiedammer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

VVV ging zaterdag met liefst 6-1 onderuit bij Heracles Almelo, wat al de zevende nederlaag op rij betekende in de Eredivisie. Bovendien werden de Limburgers onlangs in de TOTO KNVB Beker direct uitgeschakeld door de amateurs van Groene Ster.

Maaskant was pas sinds afgelopen zomer trainer van VVV, waar hij voor twee jaar tekende. Hij stopte als technisch directeur bij Almere City en volgde Maurice Steijn op in Venlo.

“Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag”, zegt algemeen directeur Marco Bogers in een korte verklaring op de site van VVV.

VVV was voor Maaskant zijn zevende club als hoofdcoach. Eerder stond hij voor de groep bij RBC Roosendaal (drie periodes), Go Ahead Eagles (twee periodes), Willem II, MVV, NAC Breda (twee periodes) en FC Groningen.

In augustus 2010 vertrok Maaskant naar Polen, waar hij aan de slag ging bij Wisla Krakow. In maart 2018 trad hij toe tot het bestuur van Almere City en zei hij niet meer terug te keren als hoofdtrainer, maar daar kwam hij afgelopen zomer dus op terug.

Maaskant had zelf nog vertrouwen in een ommekeer met VVV, zo zegt hij tegen VI. “Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo.”

Maaskant is de tweede trainer die het seizoen niet afmaakt in de Eredivisie. Twee weken geleden stapte Jaap Stam op bij Feyenoord.

77% – Robert Maaskant lost 10 of his 13 Eredivisie matches as VVV-Venlo manager (77%), a higher percentage than any other coach in the clubs history. Dethroned.

Robert Maaskant, zaterdag op de bank tijdens de zware nederlaag bij Heracles Almelo Pro Shots zoom in NOS Voetbal • Vandaag, 13:01 VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant ontslagen. Ook het contract met assistent-trainer Raymond Libregts is ontbonden, zo laat de Limburgse club weten. “De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag”, aldus de verklaring.

Het ontslag volgt op de 6-1 nederlaag van VVV, afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo. De club verloor dit seizoen tien van de dertien eredivisieduels en staat op de voorlaatste plaats in de eredivisie. In het KNVB-bekertoernooi werd VVV in de eerste ronde uitgeschakeld door de amateurs van Groene Ster.

VVV is de tweede club die dit eredivisieseizoen op zoek moet naar een nieuwe trainer. Eind vorige maand stapte Jaap Stam op bij Feyenoord. Dick Advocaat nam het stokje in Rotterdam over.