VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant twee dagen na afgang tegen Heracles – NU.nl

VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant twee dagen na afgang tegen Heracles - NU.nl
Ontslagen Maaskant schakelde politie in: “Ik vind zulke dingen niet normaal”
Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

37 VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant maandag al na vijf maanden ontslagen. De vijftigjarige Schiedammer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de club.

VVV ging zaterdag met liefst 6-1 onderuit bij Heracles Almelo, wat al de zevende nederlaag op rij betekende in de Eredivisie. Bovendien werden de Limburgers onlangs in de TOTO KNVB Beker direct uitgeschakeld door de amateurs van Groene Ster.

Robert Maaskant, zaterdag op de bank tijdens de zware nederlaag bij Heracles Almelo Pro Shots zoom in NOS Voetbal • Gisteren, 13:01 VVV-Venlo ontslaat trainer Maaskant: Geen vertrouwen meer in Robert VVV-Venlo heeft trainer Robert Maaskant ontslagen. Ook het contract met assistent-trainer Raymond Libregts is ontbonden, zo laat de Limburgse club weten. “De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag”, aldus de verklaring.

Maaskant was pas sinds afgelopen zomer trainer van VVV, waar hij voor twee jaar tekende. Hij stopte als technisch directeur bij Almere City en volgde Maurice Steijn op in Venlo.

Het ontslag volgt op de 6-1 nederlaag van VVV, afgelopen zaterdag op bezoek bij Heracles Almelo. De club verloor dit seizoen tien van de dertien eredivisieduels en staat op de voorlaatste plaats in de eredivisie. In het KNVB-bekertoernooi werd VVV in de eerste ronde uitgeschakeld door de amateurs van Groene Ster.

“Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van onze trainer Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts. De slechte sportieve resultaten in de afgelopen periode liggen daaraan ten grondslag”, zegt algemeen directeur Marco Bogers in een korte verklaring op de site van VVV.

“We zagen dat de spelers tegen Feyenoord een goede reactie gaven, qua strijdwijze, bezieling en passie, maar vervolgens word je met 6-1 bij Heracles afgeschoten. We hebben nu niet meer het vertrouwen dat Robert het tij kan keren”, aldus Valckx.

VVV was voor Maaskant zijn zevende club als hoofdcoach. Eerder stond hij voor de groep bij RBC Roosendaal (drie periodes), Go Ahead Eagles (twee periodes), Willem II, MVV, NAC Breda (twee periodes) en FC Groningen.

Technisch directeur Stan Valckx baalt dat hij samen met het bestuur van VVV dit besluit heeft moeten nemen. “We hebben de afgelopen weken nog het vertrouwen in Robert uitgesproken”, reageert hij tegen L1.

In augustus 2010 vertrok Maaskant naar Polen, waar hij aan de slag ging bij Wisla Krakow. In maart 2018 trad hij toe tot het bestuur van Almere City en zei hij niet meer terug te keren als hoofdtrainer, maar daar kwam hij afgelopen zomer dus op terug.

Maaskant had zelf nog vertrouwen in een ommekeer met VVV, zo zegt hij tegen VI. “Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo.”

Maaskant is de tweede trainer die het seizoen niet afmaakt in de Eredivisie. Twee weken geleden stapte Jaap Stam op bij Feyenoord.

77% – Robert Maaskant lost 10 of his 13 Eredivisie matches as VVV-Venlo manager (77%), a higher percentage than any other coach in the clubs history. Dethroned.

Robert Maaskant werd maandag voor de vijfde keer in zijn loopbaan ontslagen. VVV-Venlo zette hem op straat na acht opeenvolgende nederlagen, met een zeventiende plek in de Eredivisie en vroege bekeruitschakeling tot gevolg. De trainer noemt het in gesprek met Voetbal International een onaangename verrassing.

Maaskant werd zondag, 24 uur na de ontluisterende nederlaag tegen Heracles Almelo, uitgenodigd voor een gesprek op de club. “Het gesprek was heel kort”, vertelt hij. “Er zou nog een heel verhaal komen, maar dat heb ik gelijk afgekapt. Ik zit niet te wachten op één of ander vergoelijkend praatje, dat ik zo goed ben geweest voor de club, voor de jeugd of de sponsoren of weet ik wat. Nee, ik weet hoe het werkt. Als je zes wedstrijden op rij verliest, is de trainer de Sjaak. Punt.”

“Ikzelf had echt nog wel het vertrouwen dat we het weer op de rit zouden krijgen bij VVV. Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo.” Maaskant noemt de achterban van VVV kortzichtig na de succesvolle jaren onder Maurice Steijn. “Drie weken geleden, tegen Vitesse (0-4 nederlaag, red.), speelden we volgens velen de beste wedstrijd in vijf jaar. Maar dat is iedereen nu schijnbaar weer vergeten.”

Voordeel is dat Maaskant nu geen last meer heeft van de mensen die hem de afgelopen weken het leven zuur maakten. “Ik heb daar laatst iets over gezegd in de pers, daarvan werd al snel gezegd: hij moet niet zeuren, dat hoort erbij. Maar ik vind het echt niet kunnen. Mijn nummer is op de één of andere manier naar buiten gekomen en daar heb ik heel veel last van gehad. Midden in de nacht werd ik gebeld, door knulletjes die nog niet eens oud genoeg zijn om alcohol te drinken. Het werd steeds erger. Ik geef alles door aan de politie. Geen idee of zij er wat mee kunnen, maar ik vind zulke dingen niet normaal.”